Samsun’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Engelli İl Tertip Komitesi tarafından organize edilen “Samsun Engelleri Aşıyor” yürüyüşü yapıldı.
Samsun Tütün İskelesi önünden başlayan yürüyüş Sevgi Cafe önünde son buldu. Yürüyüşe Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, İl Sağlık Müdürü Dr.Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sağlık çalışanları katıldı.
SARAL: “ENGELLİLERLE BERABER BİR SEVGİ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Yürüyüş sonunda açıklama yapan Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak her sene düzenli olarak bir takım etkinliklerle kutlanıyor. Biz de Samsun Valiliği ve Valiliğe bağlı kuruluşlar toplu olarak pazartesi günüden itibaren bu hafta ile ilgili çeşitli etkinlikler planladık. Bugün onlardan bir tanesini gerçekleştirdik. Engellilerle beraber bir sevgi yürüyüşü gerçekleştirmeye çalıştık. Toplumumuzun belli bir kesiminde çoğu insanımızın bile farkına varmadığı bu engelli insanlarımızı toplum ile birlikte hem üretimde hem tüketimde hem de bütün etkinlikte birlikte yaşaması için gerekli her türlü düzenlemeyi sürdürme amacındayız. Amacımız, geçmiş yıllardan itibaren başlatılan engellilere yönelik hem sosyal alanda hem de ekonomik alanda iyileştirme çalışmaları ile engelliliği ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.
BALCI: “BU YILKİ ENGELLİ HAFTAMIZI DAHA ETKİN ŞEKİLDE KILMAYA ÇALIŞTIK”
Program hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Samsun Valiliği organizatörlüğünde geçmiş yıllardan farklı olarak bütün kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, engelli derneklerinin katılımı ile önceden hazırlanmış olan programları bir çatı altında birleştirdik. Bütün kurumlarımızın katılımı ile Aile ve Sosyal Bakanlığımızın koordinatörlüğünde bu yılki engelli haftamızı daha etkin, verimli ve halkımıza yönelik olarak daha ulaşılabilir şekilde kılmaya çalıştık” diye konuştu.
KASAPOĞLU: “HER GÜN 10 BİN ADIM ATIN”
Herkesin spor yapabileceğini belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Özellikle bugün Valiliğimizin başkanlığında yapmış olduğumuz engellilere dönük ‘10 Bin Adım’ projesi kapsamında biz ‘Engelleri Aşıyoruz’ dedik. Samsun ve Türkiye’de hiç kimse spor yapamaz değil, herkes spor yapabilir. ‘Herkes sağlık için 10 bin adım atabilir’ diyoruz. Onun için engelli arkadaşlarımız bizimle birlikte sembolikte olsa 10 bin adım atma hamlesi yaptılar. Biz buradan herkese, ‘sağlığınız için harekete geçin ve her gün 10 bin adım adın’ diyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından yürüyüş sonunda Sevgi Cafe önünde açılan stant tüm katılımcılara su ikram edildi.