Medikal Estetik Hekimi Dr. Gül Fennibilek, özellikle kadınların bedenleriyle ilgili olarak yakındığı en önemli sorunlardan biri olan selülit ile mücadelede teknolojinin galip geldiğini belirtti.
Günümüzde kadınların estetik problemlerinin başında gelen selülitin, bir tür dolaşım bozukluğu olduğunu kaydeden Dr. Fennibilek, istenmeyen görüntünün deri altı yağ dokusunun düzensizliğiyle kendini gösterdiğini söyledi. Dr. Gül Fennibilek,“Dolaşım bozukluğu sonucu damar duvarlarından sızan serum doku aralıklarında ödem oluşturur. Bu ödem, hem yağ metabolizmasını bozar, hem de bağ dokunun sertleşmesine yol açar. Bunun sonucunda da sertleşmiş fibrotik bantlarla çevrili büyümüş yağ dokusu, selülit dediğimiz portakal kabuğu görüntüsüne neden olur” dedi.
KADINLARDA GÖRÜLMESİNİN NEDENİ
Medikal Estetik Hekimi Dr. Gül Fennibilek, genellikle selülitlerin kalça, uyluk ve karın, hatta bazen kollarda görüldüğüne değinerek, “Selülitin başlamasında en önemli hormon östrojendir ve en çok kadınlarda görülmesinin nedeni de budur” diye konuştu. Selülit sorununun ergenlik dönemlerinde başlayıp adet dönemi, hamilelik ve menopozla birlikte artış gösterdiğini ifade eden Fennibilek, bu oluşuma yol açan diğer etkenleri ise genetik faktörler, beslenme bozuklukları, çok tuz ve az su tüketimi, hareketsizlik, kabızlık olarak sıraladı.
SELÜLİTTE YORUCU TEDAVİLERE SON
Medikal estetik hekimleri olarak, selülit tedavisinde hastaları, yıllardır düzenli ve doğru beslenme, egzersiz ve bunların yanı sıra dolaşımı ve yağ metabolizmasını düzenlemeye yönelik önerilerde bulunduklarını hatırlatan Dr. Gül Fennibilek sözlerine şöyle devam etti:
“Kavitasyon, Radyofrekans, mezoterapi, vakumterapi gibi uygulamalar, elbette ki, selülit tedavisinde etkin yöntemlerdir. Ancak bu tedavilerin uzun süreci, tüm kadınların onaylayacağı üzere yorucu olabiliyor. İşte tam bu konuda smoot liner insanların beklentilerine tam olarak cevap veriyor ve kısa sürede selülitler yok oluyor. Smooth liner ucu kalp şeklindeki kanülle radyofrekansın birleşiminden oluşan bir cihaz. Kalp şeklindeki kanülle, cilt altı dokuya girilerek, sertleşmiş fibrotik bantların açılması ve RF ısısı sayesinde yumuşaması sağlanıyor. Ve o bölgedeki metabolizma aktive oluyor. Daha önceki tedavilerimizde eksik kalan nokta, işte bu şekilde tamamlanıyor.”
AĞRISIZ TEDAVİ EN FAZLA İKİ SEANSTA BİTİYOR
Tedavinin selülitin derecesine göre, bir ya da iki seansta bittiğini belirten Medikal Estetik Hekimi Dr. Fennibilek, uygulamanın şaşırtıcı derecede başarılı sonuçlarının hem hastaları hem de bu uygulamayı gerçekleştiren hekimleri mutlu ettiğine değindi. Uygulamanın öncesinde yapılan lokal anestezi ile ağrının neredeyse hiç hissedilmemesinin de büyük bir avantaj olduğuna işaret eden Dr. Gül Fennibilek, hastanın Smooth Liner ile tedavi seansı sonrasında rahatça sosyal yaşantısına dönebilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.
UYGULAMA HEM KALICI HEM DE SIKILAŞMAYI SAĞLIYOR
Dr. Gül Fennibilek, uygulamanın dikkat çeken diğer avantajlarının ise, kalıcılığı ve tedavi yapılan bölgede radyofrekansın oluşturduğu ısı sayesinde sıkılaşmaya neden olmasını gösterdi. Uygulamaya Adana ve çevresinden yoğun bir taleple karşılaştıklarını aktaran Medikal Estetik Hekimi Dr. Gül Fennibilek, “Tüm bu özelliklerinden dolayı selülit tedavisinde Türkiye’de yeni duyulan bu yöntemi, sektörün en büyük buluşlarından biri olarak görüyorum. Uygulamayı gerçekleştiren bir hekim olarak alınan sonuçlardan ve hastalarımızın olumlu yorumlarından son derece memnunum” diye konuştu.