Zamana direnemeyerek ovalini kaybeden yüzler, yüz güzelliğine de gölge düşürüyor. Sarkan gıdı ve yanaklar, kırışık bir boyunla birleşince kişi olduğundan daha yaşlı görünüyor. Estetik cerrahinin alt yüz, üst boyun ve orta yüzün bir bölümünü gençleştirmek için geliştirdiği SMAS Litf tekniği hemen sonuç verdiği gibi etkisi en uzun süre devam eden teknikler arasında yer alıyor.
Estetik denince ilk akla gelen yüz güzelliği oluyor. Zaman ise en kusursuz yüzlere dahi medyan okumada usta. Zamana en çabuk yenilen ise yüzün alt bölümü, gıdı ve boyun bölgesi oluyor. Hal böyle olunca estetik cerrahi de sürekli yenilenerek yeni teknikler geliştiriyor. Onlardan br tanesi de SMAS Lift uygulaması. Özellikle yüzün alt bölümü, üst boyun ve orta yüzün bir bölümüne uygulanan teknik uzun yıllar süren yüz güldüren sonuçlar verdi. Tekniğin Türkiye’deki uygulayıcılarından Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar tüm bilinmesi gerekenleri anlattı.
Prof. Dr. Ahmet Karacalar,"Eskinin yüz germe teknikleri oldukça değişti. Özellikle erken dönem sarkmaların asıl nedeninin SMAS adı verilen zarın gevşemesi ve buna bağlı dokuların aşağı inmesi olduğu anlaşıldı. Bu zarın basit bir şekilde gerilmesi alt yüz, üst boyun ve orta yüzün bir bölümünde önemli ölçüde gençleşme sağlamaktadır.SMAS lift için, kulak içi kıvrımlarından girilerek yüzün bu koruyucu zarı bulunuyor ve yukarı doğru geriliyor." dedi.
DOĞALLIK KORUNUYOR
Estetikte en önemli kriterin doğallığın korunması olduğunun altını çizen Prof. Dr. Ahmet Karacalar,"Bu yüz gençleştirme yöntemi yüzün doğallığını bozmuyor. Hemen sonuç alınıyor ve çok uzun yıllar etkisi devam ediyor. Ameliyathane ortamında uygulanan teknik lokal anestezi ile yapılıyor ve yaklaşık 2 buçuk saat sürüyor. işlmeden 1-2 saat sonra kişi sosyal yaşantısına çok hızlı bir şekilde geri dönebiliyor. SMAS lift özellikle orta yaş ve hemen üzeri yaş grupları için çok ideal bir yöntem ancak ileri yaş gruplarında da kullanılabilir. İple askılara göre çok uzun süreli ve doğal sonuçlar verir." şeklinde konuştu.
ETKİSİ UZUN YILLAR DEVAM EDEBİLİR
Uygulama sonrası etkilerini de sorduğumuz yöntemle ilgili Prof. Dr. Ahmet Karacalar şunları söyledi."İşlem sonrası hafif şişmeler oluyor, morluk ise genellikle çok az gözleniyor. Geniş kapsamlı SMAS liftlerde göz altına doğru geçici morluk ve şişlikler olabilir. Avantajı ise hemen gözle görülür bir sonuç elde ediliyor.Aynı gün akşamı toplantıya katılan hastamız var. Antiseptik sprey ile kesi yeri spreyleniyor, saçlar ile biraz kamuflaj ile sosyal hayata dönüş çok hızlı gerçekleşiyor. SMAS lift ile elde edilen sonuç gergin çene konturu, kısmen üst boyun ve orta yüz şeklinde gerçekleşiyor. Bu yöntem ile elde edilen sonuç iple askıya göre çok daha etkili ve uzun süreli sonuç veriyor. Yüzdeki uyumu bozmayan bu yöntemde sonuç 5-7 sene kadar etkisini sürdürüyor.)