Tepebaşı Belediyesi gençlik merkezilerini yöneten gençler, ESOGÜ Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi olan hastalar için 11 adet yatak alınmasına öncü oldu.
Daha önce Tepebaşı Gençlik Meclisi ile NSK Eskişehir Basket ortaklığında düzenlenen "Lösemili Çocukların Yanındayız" projesi, 7 Şubat 2015 tarihinde oynanan NSK Eskişehir Basket- Galatasaray Liv Hospital maçıyla hayat bulmuştu. Maç boyunca toplanan yardımlarla 2 adet yatak alınmış ve bu proje ulusal çapta büyük ilgi görmüştü. Söz konusu maçta forma giyen 9 yaşındaki lösemi hastası Çağrı Odabaşı da oldukça dikkat çekmişti. Düzenlenen bu etkinliklerin ardından çalışmalarına devam eden Tepebaşı Belediyesi Gençlik Meclisi, oldukça etkili bir kampanyaya imza attı. Eskişehir Düşünce Platformu’nun desteği ile 9 yatak daha temin edildi ve böylelikle Onkoloji Birimi Çocuk Hematolojisi Bölümü’ndeki tüm yataklar değiştirilmiş oldu.
Onkoloji servisini ziyaret eden Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da gençlerle sohbet ederek, bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti. Ataç, onkolojide tedavi gören hastaların asla yalnız bırakılmaması gerektiğinin de altını dikkatle çizdi.