Beldenin bütün mahallelerinde, altyapı ve kanalizasyon sorununu hallettiklerini, son aşamalarda rekreasyon ve düzenleme çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kara, "Beldemize bağlı mahallelerde daha önce yapılmış olan yollara yeni bağlantılar ekleyerek, tesviyeleme çalışmaları ve ardından betonlama çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Son olarak Sırt Kasarcılar Mahallesi Hamitlar Sokak yol betonlama çalışmalarımızın 2. etabını da tamamladık. Müderrisler Mahallesi Hacı Harun Sokak Yolu betonlaması ile Kokulukaya Mahallesi eksik kalan kanalizasyon hattı çalışmalarımızı da tamamladık" dedi.

Yeni Yol ve Düzenlemeler

Salarha Beldesinin muhtelif yerlerinde yaklaşık 5 km’lik yeni yol açtıklarını, bu yol güzergahının yaklaşık 1,5 km’lik kısmında 5 bin m3 dolgu malzemesi kullandıklarını da anlatan Kara, bununla birlikte dolgu ve tesviye çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Betonlama öncesi yol tesviye ve düzenleme çalışmalarına da özen gösterdiklerini kaydeden Kara, "Bu arada, Kireçhane Mahallemizdeki toprak kaymaları sonucu oturulamaz derecede zarar gören evin yıkımı da sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Beldemiz Kokulukaya ile Köprülü Köyü bağlantı yolu, Kasarcılar ve Sırt Kasarcılar Mahallelerinde yol betonlama çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Kireçhane Mahallesi mahalle iç yollarında, Güneştepe Mahallesi Fatih Caddesi ve Anıt Sokak yol betonlama çalışmalarımızı tamamladık" ifadelerini kullandı.

Kanalizasyon, Tretuvar ve Yollar

Salarha’da Belediye tarafından 5 yıllık süre içerisinde toplamda 3 bin 300 m2 tretuvar çalışması gerçekleştirildiğini kaydeden Kara,“Belediyemizce yapılan girişimler neticesinde İller Bankası nezdinde 8 mahallemizde 23,5 km şebeke döşemek suretiyle yaklaşık 6.5000.000-TL keşif bedelli altyapı kanalizasyon çalışmalarımızı tamamladık.

Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yaklaşık 9.500 m3 hazır beton, 14.500 ton sıcak asfalt dökülmüştür. Kalan eksiklerimizi gidermek amacıyla 31 Mart 2019 tarihine kadar 2.500 m3 hazır beton ve 6.000 ton sıcak asfaltı hava koşullarına bağlı olarak dökmeyi hedefliyoruz” dedi.

Salarha-Selimiye Yolu

Salarha Belediye Başkanı Kara ayrıca, “Belediyemizce yapılan ısrarlı takip sonucu Salarha-Selimiye karayolu projesi de tamamlattırılarak, yatırım programına teklif edilmesi sağlanmıştır. Ödeneğinin temin edilmesi halinde projenin yapılması için girişimlerimiz devam etmektedir” şeklinde açıklamalarını tamamladı.