Rize Güney Çevre yolunda son zamanlarda meydana gelen kazaların artması ile yolun durumu kamuoyunun dikkatini çekmeye başladı. Son olarak geçen hafta bir anne ve kızının ölümüyle sonuçlanan kazanın acısı tazeyken dün akşam saatlerinde bu kez iki öğretmen kaza kurbanı oldu. Birisi hayatını kaybederken diğerinin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.

Konu ile ilgili SALVADER Başkanı Dursun Ali Toptan açıklama yaptı. Başkan Toptan "İlimizi hüzne boğan ölümcül kazaların ardı arkası kesilmiyor. Yetkili ve sorumlular ne zaman buraya el atacak? Ne zaman bu trafik terörüne dur diyecek? Artık içimiz kan ağlıyor. Nice aileler yıkılıyor, nice ocaklar sönüyor. Devletimiz bu yollara canlar gitsin, ocaklar sönsün diye trilyonlarca yatırım yapmadı. Aksine insanların ulaşımını kolaylaştırmak için yaptı. Bunca yaşanan kazalara rağmen neden buraya el atılmıyor? Neden geceleri geçitler ışıklandırılmıyor? Yetkililer bu durumu çözmek için daha neyi bekliyor?

Işıklandırma ve üst geçit yapılması için daha kaç kişinin ölmesi, kaç ocağın sönmesi gerekiyor? Somut adımların bir an önce atılmasını umut etmiyor; atılmasını bekliyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı; yaralılara da acil şifalar diliyoruz." şeklinde konuştu.