Toptan, SALVADER olarak başarılı çalışmalarından dolayı Dekanlığa RTEÜ Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt’ün atanmasını beklediklerini ifade etti.

Başkan Toptan “Rize ve Vadimizin önemli değerlerinden derneğimizin kurucu üyesi, Akademisyenler Platform Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan TÜRÜT hocamızın RTEÜ Araştırma Hastanesi’nin 7,5 yıl Başhekimlik görevini aralıksız sürdürmüş, zorlu süreçlerden geçerek bu günlere gelirken, mesleki olarak birçok önemli cerrahi müdahalelerde nice canlar kurtarmıştır, hastalarına şifa dağıtmıştır. Yapılan hizmetlerin bazıları görünmez ve bilinmez birçokları ortada nice kazanımlar hastanemize kazandırmıştır.

Hocamızın vatan ve millet aşkıyla hastalarına karşı mesleki hekim sevgisini idareciliğin alçak gönüllülüğün en zor anlarda bile göstermiş; ve güler yüzlülüğü hiç eksik etmemiştir.

Böylesi uzun soluklu ve meşakkatli hizmet ve idarecilik sürecinden sonra haklı olarak mesleğin getirdiği görevde yükselme, akademik kariyerine yaraşır ve yakışırcasına RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanlığına; yaptığı başarılı ve gayretli çalışmaların karşılığında, bizler hasta ve hasta yakınları, aynı zamanda gönül dostları olarak emek ve hizmet karşılığında Sayın Hocamızın üst makamları hak ettiğine hepimiz inanmış ve atanacağı güne odaklanmıştık.

Sayın Prof. Dr. Hasan TÜRÜT Hocamızın, Tıp Fakültesi Dekanlığına atanamamış olmasının üzüntüsünü dostça belirtiyoruz. Sayın Hocamıza bundan sonraki idareci ve mesleki hekim hizmet sürecinde halkla ilişkilerinde başarılar diliyoruz.

Bu vesileyle RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanlığına atanan Sayın Prof. Dr. Ömer ŞATIROĞLU Hocamıza görevinde başarılar diliyor; Rize’mize ve Tıp camiasına hayırlara vesile olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.