SALVADER Başkanı Dursun Ali Toptan, vadiye hizmet getirilmesi noktasında bütün siyasi partilerin belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Başkan Toptan üç önemli noktaya vurgu yaptığı konuşmasında; “Salarha Tünelinin açılması ile, küçük bir sahil şeridine sıkışmış olan Rize’mizi, güneye doğru geliştirmeyi ve orada modern bir kentleşme sürecini başlatmayı, ilimizin geleceği adına bir fırsat olarak görüyoruz. Yapılan son istatistiklerde de belirtildiği gibi, Ülkemizin en genç ve dinamik nüfusuna sahip İlimizin bütüncül bir anlayış ile yönetilmesi önem arz etmektedir. Yani ilimizle ilgili yapılacak projeler, köyler de dikkate alınarak ortaya konulmalıdır. Ancak bu şekilde köyden kente; kentten de büyük şehirlere göçü durdurabiliriz. Bu açıdan bakıldığında, Salarha Tüneli ile birlikte İlimizi güney şehir istikametinde geliştirmek bütün siyasilerimizin ortak hedefi olmalıdır. Bu, hem şehrimizin büyümesi, hem güneyden nefes alması ve hem de turizm potansiyeli açısından ilimize değer katacak bir hizmettir.

Bunun için acil olarak;

1-Salarha Vadisi Duble yolunun haritasal planının bir an önce programa alınması gerekmektedir. Bilindiği üzere Yaylaları birbirine bağlayan ‘Yeşil Yol’ projesi devam etmektedir. Bu projenin rize Merkez bağlantı yolu da vadimizdedir. Çağırankaya yaylasından Andon mevkii üzerinden Rize Merkez’e bağlantı yapılacaktır. Bu bağlantı yolu bölge turizmini önemli şekilde geliştirecek ve arttıracaktır. Buna bağlı olarak da hali hazırda ihtiyaçları karşılayamayan mevcut yolun zamanla ciddi sıkışıklığa yol açacacağı kaçınılmazdır. İleriye dönük olarak haritasal planlama çalışmalarına bir an önce başlanmalıdır.

2-Doğalgaz dağıtım merkezinin vadide inşa edilmelidir. İlçelere giden doğalgaz şebeke hattı Yolveren mevkiinden geçmektedir. Bu dağıtım merkezi vadimizde yapılarak vadimize doğalgaz getirilmelidir. Özellikle yaz aylarında çay fabrikaları yoğun bir şekilde hava kirliliğine neden olmaktadır. Doğalgaz ile birlikte vadimiz temiz hava sahasına kavuşmuş olur.

3-Vadinin bütüncül imar planının protokole bağlanıp planın yapılması, tüm vadi halkının ve Rize’lilerin ortak talebidir. Biz vadimize günü birlik olarak veya bir parça bakmıyoruz. Biz vadimizin aşağısından yukarısına kadar bütün halinde bakıyoruz. Tünelin açılmasıyla birlikte ileriye yönelik çalışma ve düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Bütün siyasi parti belediye başkan adaylarına vadimizin gelişmesi için öncelikli konularda elini taşın altına koyarak çalışmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu olduğunu söyledi.