Dernek Yönetimi, kararını bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. Dernek Başkanı Dursun Ali Toptan konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada;

“SALVADER, Türkiye’nin her köşesinde yaşayan hemşerilerimizi Bölge Kalkınma Vakfı çatısı altında birleştirecek. Bununla, Salarha Vadisinin sosyal, ekonomik, kültürel ve eğitim alanlarındaki gelişimine katkıda bulunmak ve bölgeyi layık olduğu yere taşımak için geniş katılımlı, temsili anlamda kucaklayıcı ve birleştirici örnek bir Bölge Vakfı olmayı hedefliyoruz. Vakfın kurulması ile gücümüz birleşecek ve bölgemizdeki bütün dinamiklerimiz, Salarha Vadisinin her yönü ile kalkınması için seferber olacaktır. Böylece kısa bir süre önce kurulan SALVADER de gücüne güç katacak ve gündeminde olan projeleri daha sıkı bir şekilde emin adımlarla takip edecektir.

Bu günden itibaren, yıllardır hayalini kurduğumuz Bölge Vakfı için büyük bir heyecanla çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Bölgemizden yetişmiş üst düzey siyasetçi, bürokrat, kanaat önderi ve diğer bütün paydaşlarla birlikte en kısa sürede, 09.09.2019 tarihinde, BÖLGE KALKINMA VAKFI‘mızın kuruluşunu inşallah gerçekleştireceğiz.

Vakıflar temelde gönüllülük esasına dayalı, kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşlarıdır. Bizde bu inanç ve azimle, Anadolu’muzun en önemli halk ozanlarından Ahmet Kutsi Tecer’in; “Orda bir köy var uzakta, O köy bizim köyümüzdür…” ezgisinde dediği gibi, en yakın ve en uzaktaki hemşerimize ulaşabilme hayali ile yollara düşüp, kutsal hizmetlere aracı olmayı hedefliyoruz.

“En iyi yatırım, geleceğe olan yatırımdır” bilinci içerisinde, başta Eğitim, kültür, çevre, doğa, turizm ve kültürel varlıkların tanıtımı olmak üzere; bölgenin ekonomik, sağlık, sosyal, sanat ve spor alanları gibi her konuda gerekli desteklemeleri sağlayarak çözüme kavuşturmak Vakfımızın kuruluş amaçları arasında olacaktır.

Kanaat önderlerimiz, iş adamlarımız, idareci, eğitimci, sanatçı, sporcu, çiftçi, işçi, her gönüldaşımız ile birlikte el ele gönül gönüle vererek kuracağımız BÖLGE KALKINMA VAKFI’nın öncülüğünde vadimize ve halkımıza çok güzel hizmetler kazandıracağımıza yürekten inanıyoruz.

Kuracağımız Vakfımızın şimdiden Vadimiz, İlimiz ve Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.