Kısa adı SALVADER olan Rize Salarha Vadisi Yeni Şehir Kalkındırma ve Dayanışma Derneği ‘nden yapılan açıklamada: “Başkan Rahmi Metin, belediye başkanlığı dönemine damgasını vuracak adımları bir bir atıyor. Rize Belediyesi kuruluş tarihinden bu yana başarılı başkanlar, başkanlık dönemi bitse bile adından yıllar geçmesine rağmen söz ettirmektedirler. İşte Rahmi başkanda onların arasında yerini alacak şekilde tırmanıyor. Belki de ilk ve ön sıralar da yerini alacak ve gelecekte isminden çokça söz ettirecek. İlimiz için birçok önemli projeleri hayata geçirerek modern şehircilikte çok önemli mesafe kat edeceği anlaşılmaktadır.

Cumanın gelişi perşembeden değil çarşamba dan anlaşılıyor.

Başkan Metin; otuz bir mart yerel seçimlerin de Cumhur ittifakının ortak adayı olarak seçimi yüzde 72,99 (35.761 oy) oy alarak bir nisan günü Rize Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmuştu. Rahmi Metin’in elinde sihirli değnek yoktu. Önceki yıllarda il genel meclisi başkanlığı yapması dolayısıyla Rize’nin her yerini karış karış bilmesi, Rize’yi tanıması sorunlarını ve yıllarca geliştirilen çözüm önerilerinden haberdar olması onun için artı bir avantajdı. Ayrıca o iyi bir eğitimci ve STK cı kimliğiyle organizatör ruha sahipti. Bu ruh sıkı iş takipçisi, titiz ikna kabiliyeti yüksek etkileyici üslubu, iş bitirici tavrı şüphesiz ki onu başarıya giden yolda hedefe ulaştıracaktır. Her idarecinin idare şekli her yiğidin yoğurt yeme şekli farklıdır. Kimi idareciler başarılı, kimileri çok başarılı ve kimileri de başarısız olurlar. Bu kurumun suçu değil, tamamen öncü olan liderin, idarecinin, başarısıyla orantılıdır. Başkan olduğu günden bu güne kadar ekibiyle beraber her mahalle ve köşe de belediye ekipleriyle karşılaşmanız kaçınılmazdır. Hatta gece yarıları bile sokakları köpüklü suyla yıkayan belediye çalışanlarıyla karşılaşabilirsiniz. Ortaya koyduğu vizyon her kesimden takdir toplamaktadır.

Tabiyi ki Başkan Rahmi Metin Cumhurbaşkanının ilinde belediye başkanı olma avantajını yakalarken ve bu avantajı iyi kullanıyor olması, ilde ve merkezde siyasilerle olan güçlü bağları bürokrasi ve halkla ilişkiler üç genindeki ilişkileri çok iyi dengede tutması, var olan cesaretini birkaç kat katlayarak artırmıştır. Çoklarının cesaret edemediği bu kadar iş yerinin olduğu şehir merkezinde kazma vurmak her baba yiğidin harcı değildir. Önce Rize Belediyesinin iç çalışma prensibini düzelterek, tasarrufu, düsturu, sıkı iş takibini ortaya koyan Başkan sıra sahada dercesine böylesi önemli projeleri hayata geçirmeye namzet olduğunu da ilan etmiş oldu. Değerli hemşerimiz Sayın Rahmi Metin’i ve ekip arkadaşlarını arkalarında olan siyasilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz. Allah yar ve yardımcıları yolları da bahtları da açık olsun" denildi.