SALVADER’in 2. Olağan Genel Kuruluna AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AFAD İl Müdürü Şakir Kurk, Kültür ve Turizm İl Müdürü Esra Alemdaroğlu, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Yunus Karakaş, Rize Belediye Özel Kalem Müdürü Enes Büyük, AK Parti İl Başkan Vekili Yunus Çoruh, CHP İl Başkanı Saltuk Deniz, MHP İl Başkanı İhsan Alkan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Burak Ak, CHP Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Samet Şişman, Rize Belediye Eski Başkanı Halil Bakırcı, Rize Belediye Eski Başkan Yardımcısı Hasan Avcı, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy, TÜMSİAD MYK üyesi Abdulbaki Fil, SMMMO İl Başkanı Ali Fuat Çakmakçı, YEŞİLAY İl Başkanı Prof. Dr. Hasan Türüt, Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Sakal, FOSADER Başkanı Temel Ali Uzun, Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Yazıcı, UNESCO tarafından yaşayan insan hazinesi seçilen Osman Efendioğlu’nun yanı sıra bir çok davetli ve üyeler katıldı.

Sunuculuğunu Öğr. Gör. Hüsamettin Demircan’ın yaptığı kongrede Divan Başkanlığını Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Başkan Yardımcılıklarını Salarha Belde Belediye Başkanı Hasan Kara ile Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, Katip Üyeliklerini ise SMMM Mustafa Kulaksız ile Av. Semra Aksu Durmuş yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede mevcut Başkan ve Tek Aday Dursun Ali Toptan selamlama konuşması yaptı. Toptan konuşmasında yapmış olduğu çalışmaların yanı sıra bölgede birlik ve beraberlik adına önemli bir güç olma yolunda ilerlediklerinden, Salarha Vadisinde yapılan ve yapılacak olan proje ve çalışmaların takipçisi olduklarını belirterek durmadan, bıkmadan, yılmadan, ilk günkü heyecanla var güçleriyle çalışacaklarını belirtti.

Başkan Toptan’dan sonra selamla konuşması yapan Salarha Belde Belediye Başkanı Hasan Kara da konuşmasında açılacak olan Salarha Tünelinin önemine ve Salarha da yapımı süren TOKİ konutlarından bahsetti. Ayrıca Başkan Kara TOKİ konutlarının yapılmasıyla bölge için önem arz eden doğalgaz ihtiyacının daha da arttığını ve yetkili mercilerle ilk adımları atarak doğalgaz konusunda çalışmalara başlandığını ifade etti.

Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı ise selamlama konuşmasında bölgede yaşanan afetlerin büyüklüğünden ve afetlere karşı yapılan çalışmaların öneminden bahsetti.

Divan Başkanlığına seçilen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de selamlama konuşmasında Kurucu Başkan Toptan ve ekibine başarılar diledi.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı da selamlama konuşmasında bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi vererek SALVADER’in eski ve yeni seçilen Yönetim Kurulu üyelerine başarı dileklerinde bulundu.

UNESCO tarafından yaşayan insan hazinelerine seçilen Salarha Vadisinin ve Rize’nin önemli değerlerinden olan Osman Efendioğlu Divan Başkanı tarafından sahneye davet edildi. Sahnede Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya şiirini okuyan Osman Efendioğlu salondakiler tarafından uzun bir süre alkış aldı.

Selamlama konuşmalarının ardından tek liste olarak seçime gidilen kongrede Kurucu Başkan Dursun Ali Toptan yeniden başkanlığa seçildi. Yapılan tüzük değişikliği ile Yönetim Kurulu üye sayısı 35’e çıkartılırken, Danışma Kurulunun adı İstişare Kurulu olarak değiştirilerek 53 kişiye çıkartıldı. Onur Kurulu ise 5 kişiden 17 kişiye yükseltildi.

YEŞİLAY Rize Şube Başkanı Prof. Dr. Hasan Türüt, Yalova Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Öksüz, RTEÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mete Avcı, RTEÜ Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Avcı, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinde Malzeme Enstitüsü Kritik Metalik Malzemeler Grup Lideri Doç. Dr. Havva Kazdal Zeytin, Yöremizin Ünlü Sanatçıları İsmail Türüt, Davut Güloğlu, Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Haluk Recai Bostan, Kasımpaşa Spor Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, MEB Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Şükrü Köse, Gençlik Hizmetleri Rize İl Müdürü Yasin Çakmakçı, Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Sakal, Diyanet-Sen Rize Şube Başkanı Recep Şafak, İşadamı Mehmet Topaloğlu, Süleyman Memişoğlu, Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Yazıcı, gibi isimlerin yanı sıra eğitimci, mühendis, hukukçu, yönetmen, fotoğraf sanatçısı, akademisyen, idareci, kamu çalışanı, muhtar, STK temsilcisi, emekli, serbest meslek erbabı gibi geniş kitleye hitap eden kişiler yönetimde yer aldı.

Kongre sonunda fotoğraf sanatçısı Murat Topal tarafından Vadinin kültürel fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi açıldı.