14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü kapsamında 17. Bölge Zonguldak-Bartın Eczacı Odası tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakıldı.
Zonguldak Valiliği önündeki Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakan 17. Bölge Zonguldak-Bartın Eczacı Odası Başkanı Ayşegül Kara, törende gazetecilere açıklamada bulundu. Odaya üye eczacıların da katıldığı kutlama töreninde konuşan Ayşegül Kara, şöyle dedi:
“Bizler hastaların 24 saat kesintisiz, ücretsiz olarak ulaşabildiği, pek çok alanda sağlık danışmanlığı veren ama herşeyden önce ilacın uzmanı olan kişileriz. Her zaman hastalarımızın yanındayız. Onlar da bize güvenirler. Güvenmekteler. Eczacılar olarak çok yönlü bir değişim rüzgarının içinden geçiyoruz. Bir yandan sağlık sistemi son sürat değişiyor. Diğer taraftansa eczacılık hizmetleri tüm dünyada ve ülkemizde çeşitleniyor. Eczacılara gerek kamu, gerekse meslek etiğiyle uluslararası düzenlemeler, yeni roller yükleniyor. Bizler bütün amacı eczacılık yapmak bilimsel temeli mesleğimizi daha iyi yapmak olan insanlar olarak bütün bu değişime adapte olmakla yetinmeyip değişimin öncüsü olmak için çalışıyoruz. En son 2013 yılında imzaladığımız SGK ilaç alım protokolü yenileme sürecinde gergin yıpratıcı anlar yaşadık. Ancak seçilmiş yöneticilerimizle karşılıklı iyi niyetle eczacıların yaralarını kısmen de olsa saran bazı kazanımlarla çıktığımız bir protokol imzaladık. Buradan bu süreçte emek sarf eden başta Çalışma Bakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.”
Eczacılar, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu.