Hatay’da 121. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında acemilik eğitimlerini tamamlayan 1996/1 tertip erler, düzenlenen törenle yemin etti.
Hatay Valisi Ercan Topaca, 121. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığındaki törende yaptığı konuşmada, askerliğin herkes için milli bir görevi olduğun ifade ederek, anne ve babaların çocuklarını askere gönderirken sevinçle, gururla etrafına, dostuna duyurarak adeta bir düğünle gönderir gibi uğurladıklarını belirtti.
"Sizleri uğurlarken ve sizler görev başındayken dualarımızı, sevgimizi sizlerden eksik etmeyeceğiz" diyen Vali Topaca, ”Çünkü sizin varlığınız bu ülkenin varlığının teminatıdır. Askerimiz, milletimizin huzurunu, güvenliğini, kötü niyetlere karşı milletimizi korumayı en güzel şekilde yapmaktadır. Ülke olarak her zaman bulunduğumuz coğrafya dolayısıyla belli risklere açık bir toprakta yaşıyoruz. Bu sebeple askerimizin her zaman eğitimli olması, gerektiği zaman her an savaşa hazır olması çok önemli. İçinden geçtiğimiz süreçte etrafımızdaki savaşlar, yangınlar ve ülkemizde yapılmak istenen ihanetler hepimizin gözü önünde cereyan etmekte. Bu ihanetlerle mücadele edecek olan bu ihanetleri boşa çıkaracak olan bu yavrularımızdır, bu askerimizdir. Dolayısıyla kendilerine gözümüz gibi bakıyoruz. Devletimiz milletimiz hiç bir fedakarlıktan kaçınmıyor” dedi.
Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan’ın da bir konuşma yaptığı törende, Vali Topaca, alaya ilk teslim olan askere ödül verdi.
Törende, çocukları gibi askerliğini 121. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’nda yapan 10 babaya, yemin eden çocukları tarafından hediyeleri verildi.
Yemin töreni sırasında, bazı asker ve babalarının duygusal anlar yaşadıkları görüldü.
Tören, resmi geçit merasiminin ardından sona erdi.