“Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi” kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen kısa öykü, resim ve slogan dallarında yapılan yarışmalarda Malatya’da dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliğinin mali işbirliği kapsamında 2011 yılı IPA-I programından finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığının faydalanıcısı olduğu, kısa adı ile “Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi” kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen kısa öykü, resim ve slogan dallarında yapılan yarışmalarda Malatya’da dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, dereceye giren öğrenciler, öğrencilerin aileleri ve okul müdürleri katıldı. Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi kapsamında çeşitli kategorilerde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Tatlı verdi.
Yarışmada birinci olan öğrenciler dizüstü bilgisayar ve altın madalya, ikinci olan öğrenciler bisiklet ve gümüş madalya ve üçüncü olan öğrenciler ise satranç takımı ve bronz madalya almaya hak kazandı. Ayrıca dereceye giren öğrencilerin okullarına duvar saati hediye edildi. Tatlı, Malatya’yı Ankara’da temsil eden öğrencilere başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.