Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü, 29 Eylül Dünya Kalp Günü nedeniyle vatandaşları kalp hastalıkları konusunda bilinçlendirmek amacıyla stant açtı.
Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından İstasyon Caddesi üzerinde Dünya Kalp Günü nedeniyle stant açıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Levent Sağlam,”Kalp sağlığı biliyorsunuz sağlığın içinde ayrı bir yeri olan bir başlıktır. Türkiye’de her 10 ölümden 4 tanesi kalp krizi nedeniyle meydana gelmektedir. Bunu en aza indirgemek için elimizden gelen her türlü çabayı sarf etmemiz gerekiyor. Bakanlık olarak gerek adımlar atılmakla birlikte halkımızın sağlığını öncelemesi, öne alması, bu konuda gerekli uyarıları dikkate alarak hayatına yön vermesinde sonsuz yarar var. Ölümlerin önemli bir bölümü kalp krizlerinden meydana geliyor bunu en aza indirmek için yapmamız için bir, iki küçük basit davranışımız var. Birincisi kalp krizini iyi tanımak, kalp krizi esnasında kişinin kalp krizi geçirdiği kanaatine ulaşmak, ikinci adım olarak da hızlı bir şekilde 112’yi arayıp en yakın iki ya da üçüncü basamak sağlık tesisine ulaşımı sağlamaktır. Bunun içinde farkındalığın artırılması, bilinç düzeyinin yükseltilmesi gerekiyor. Halk Sağlığı olarak da biz bu amaç için buradayız. Halkımızı kalp sağlığı ile ilgili her konuda bilgi düzeyinin, bilinç düzeyini artırmak için gerekli ne kadar eğitim metodu varsa onları uygulamak arzusundayız.”dedi.
Sağlam, kalp sağlığının korunması için çeşitli tavsiyelerde bulundu. Daha sonra vatandaşlara hazırlanan broşürler dağıtıldı.