Diyarbakır’da 2015-2016 eğitim öğretim döneminin ilk yarısı tamamlanırken, anaokulu minik öğrencileri de karne almanın heyecanını yaşadı.
Ülke genelinde 2015-2016 eğitim öğretim döneminin ilk yarısı tamamlandı. Bugün okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerden yaklaşık 17 milyon öğrenci ile 900 bin öğretmen 15 günlük yarıyıl tatiline girdi. Diyarbakır’da 9 öğretmen ve yaklaşık 200 öğrenci ile eğitim veren Şehit Teğmen Ayfer Gök Anaokulu’nda da yarıyıl heyecanı yaşandı. 36-72 aylık çocukların fiziksel, duygusal, zihinsel gelişimlerini sağlamak, yaparak-yaşayarak öğrenme ortamlarını oluşturmak, saygı, sevgi, işbirliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma ve paylaşma gibi davranışları kazandırmak, vatan, millet, bayrak, aile ve insan sevgisini benimseyen, milli ve manevi değerlere bağlı, kendine güvenen, çevresiyle iyi iletişim kurabilen, dürüst, ilkeli, çağdaş düşünceli hak ve sorumluluklarını bilen, saygılı ve kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü bireyler olarak yetişmelerine temel hazırlayan bir okul vizyonu ile eğitim yapan Şehit Teğmen Ayfer Gök Anaokulu’nda 200 öğrenciye karneleri dağıtıldı. Minik çocukların karnelerini almak üzere okula giden veliler de karne alan çocuklarının heyecanına ortak oldu. Güller, Papatyalar, Zambaklar, Karanfiller, Menekşeler ve Laleler sınıfları ile eğitim veren okulda öğretmenler tarafından özel tasarım ile hazırlanan karneler çocuklara dağıtıldı. Karneler ile birlikte çeşitli hediyeler de alan 3 ile 6 yaş grubundaki minik çocuklar sevinçlerini velilerine sarılarak gösterdi. Bu yıl yeni anaokuluna kaydı yapılan minikler ise ilk defa karne almanın heyecanını yaşadı.
Şehit Teğmen Ayfer Gök Anaokulu ikinci kademe öğrencileri öğretmenlerinin elinden aldıkları karnelerin sevinçlerini birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek gösterdi.