Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsalarında nisan ayının ilk iki haftası seçim heyecanı yaşanacak. Antalya, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur'da toplam 22 oda ve borsada, 1-15 Nisan tarihleri arasında seçim yapılacak. Antalya'da Batı Akdeniz İhracatçıları Birliği de 13 Nisan'da seçime gidiyor.

TOBB'a bağlı oda ve borsalarda geçen yıl ekim ayında yapılacakken 6 ay ertelenen seçimler, nisan ayının ilk iki haftası yapılacak. Oda ve borsaların bazılarında mevcut başkanlar tek aday olarak seçime girecek, bazılarında ise birden fazla aday yarışacak. Patronların 1 Nisan Pazar günü başlayacak seçim maratonu 15 Nisan Pazar gününe kadar sürecek. Antalya'da 5 oda, 2 borsa, Isparta'da 2 oda, 1 borsa, Burdur'da 2 oda, 1 borsa, Afyonkarahisar'da 6 oda, 3 borsa olmak üzere toplam 22 oda ve borsa 1-15 Nisan tarihleri arasında seçimlerini tamamlayacak.

İLK SEÇİMLER 1 NİSAN'DA

Bölgedeki oda ve borsalarda ilk seçimler 1 Nisan Pazar günü, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, Kumluca Ticaret Borsası, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası ile Çay Ticaret ve Sanayi Odası'nda olacak. Dört ilin oda ve borsa seçimleri 15 Nisan Pazar günü Burdur Ticaret Borsası ile Dinar Ticaret ve Sanayi odası seçimleriyle sona erecek.

ANTALYA'DA 8 SEÇİM

Antalya'da TOBB'a bağlı 7 oda ve borsanın yanı sıra Isparta ve Burdur'u da içine alan Batı Akdeniz İhracatçıları Birliği (BAİB) ile toplam 8 kurumda seçim olacak. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) seçimi 7 Nisan Cumartesi günü ATSO hizmet binasında yapılacak. ATSO'nun seçiminde mevcut başkan Davut Çetin, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar ve Güray Parlak olmak üzere üç aday yarışacak.

ALİ ÇANDIR TEK ADAY

Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) seçimi 2 Nisan Pazartesi günü ATB hizmet binasında yapılacak. ATB'nin seçiminde mevcut başkan Ali Çandır tek aday olarak seçime giriyor. Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KUTSO) seçimi 7 Nisan Cumartesi günü yapılacak. KUTSO'da mevcut başkan Murat Günay ile Mehmet Çetintürk adaylıklarını açıkladı. Kumluca Ticaret Borsası'nın seçimi 1 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek. Seçimde mevcut başkan Fatih Durdaş adaylığını açıklayan tek isim oldu.

ALANYA VE MANAVGAT'TA İKİ ADAY

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) seçimi 4 Nisan Çarşamba günü Kızlarpınarı Mahallesi'ndeki Alanya Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak. 24 meslek komitesinin bulunduğu ALTSO'da iki aday yarışıyor. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in yeniden aday olduğu seçimde Mustafa Tuna karşısına rakip olarak çıktı. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nın seçimi 1 Nisan Pazar günü yapılacak. Seçimde mevcut başkan Ahmet Boztaş ile rakibi İbrahim Yenli başkanlık için yarışacak.

DTO VE BAİB'DE DE İKİŞER ADAY

BAİB, 13 Nisan'da sandığa gidecek. BAİB'in seçiminde mevcut başkan Mustafa Satıcı ile başkan yardımcısı Hakkı Bahar adaylıklarını açıkladı. Antalya Deniz Ticaret Odası'nın seçimi 4 Nisan Çarşamba günü oda binasında yapılacak. Seçimde mevcut başkan İnanç Kendiroğlu ile Demre Yatçılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Çetin adaylıklarını açıkladı.

BURDUR BORSADA ÜÇ ADAY

Burdur'da üç oda ve borsada seçim yapılacak. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nın 1 Nisan'daki seçiminde mevcut başkan Yusuf Keyik, adaylığını açıklayan tek isim. Burdur Ticaret Borsası'nın 15 Nisan'daki seçiminde ise üç aday yarışacak. Mevcut başkan Yılmaz Başer, Baki Varol ve Ömer Faruk Gündüzalp adaylıklarını açıkladı. Bucak Ticaret ve Sanayi Odası'nın 1 Nisan Pazar günkü seçiminde de mevcut başkan Hasan Yalçın Meçikoğlu tek aday olarak seçime giriyor.

ISPARTA ODA VE BORSADA TEK ADAY

Isparta'da da üç oda ve borsa bulunuyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda mevcut başkan Şükrü Başdeğirmen, 7 Nisan Cumartesi günü yapılacak seçimde tek aday. Isparta Ticaret Borsası'nın 14 Nisan Cumartesi günü yapılacak seçiminde ise mevcut başkan Ahmet Adar adaylığını açıklayan tek isim. Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası'nda 1 Nisan Pazar günü yapılacak seçimde mevcut başkan Nuri Dirik ile rakibi Kadir Kuru yarışacak.

AFYONKARAHİSAR'DA 9 ODA VE BORSA

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın 1 Nisan Pazar günü yapılacak seçimi için mevcut başkan Hüsnü Serteser adaylığını açıkladı. Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nın 3 Nisan Salı günü yapılacak seçimi için mevcut başkan Mehmet Mühsürler yeniden aday olduğunu açıkladı.

Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası'nın 3 Nisan Salı günkü seçiminde mevcut başkan Murat Tabak ile rakibi Uğur Fidan yarışacak. Bolvadin Ticaret Borsası'nın 3 Nisan'daki seçiminde mevcut başkan Abdulkadir Boyar ile Ceylan Emet yarışacak.

Çay Ticaret ve Sanayi Odası'nın 1 Nisan Pazar günkü seçiminde mevcut başkan Salih Kaygısız tek aday olarak seçime giriyor. Dinar Ticaret ve Sanayi Odası'nın 15 Nisan Pazar günkü seçiminde ise mevcut başkan Ahmet Hakan Uyan aday olmayacağını açıkladı. Dinar Ticaret ve Sanayi Odası'nda Abdullah Yıldız ve Abdullah Bağırcan yarışacak. Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nın 4 Nisan Çarşamba günü yapılacak seçimine ise mevcut başkan Halil İbrahim Aktepe tek aday olarak giriyor.

Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası'nın seçimi ise 1 Nisan Pazar günü gerçekleşecek. Seçimde mevcut başkan Mustafa Özer tek aday. Sandıklı Ticaret Borsası 2 Nisan Pazartesi günü seçimini yapacak. Sandıklı Ticaret Borsası'nda mevcut başkan Hidayet Şahin ve Mehmet Kabaklı adaylıklarını açıkladı.