Haliliye Belediyesi tarafından meme kanserinde erken teşhis amacıyla satın alınan mobil kanser tarama aracı, düzenlenen protokolle Halk Sağlığı il Müdürlüğü’ne tahsis edildi.
Şanlıurfa’da örnek hizmetlere imza adan Haliliye Belediyesi, meme kanserinde erken teşhis amacıyla satın alınan Mobil Kanser Tarama aracını düzenlenen protokolle, Halkla Sağlığı İl Müdürlüğü’nün kullanımına tahsis etti. İlçe genelinde meme kanseriyle ilgili erken teşhis ve tarama yapılması amacıyla alınan ve içerisinde ‘mamografi’ cihazı bulunan araç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi demirkol’un makamında düzenlenen imza töreni ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. Protokol imza törenine Başkan Fevzi Demirkol’un yanı sıra, Başkan Yardımcısı Aysel Göncü, Halk Sağlığı İl Müdürü Mehmet Yaşar Şimşek, İl Müdür Yardımcısı Hasan Şık ve Kanser Şube Müdürü Şebnem Tercan katıldı. Protokolün imzalanmasının ardından Başkan Demirkol ile İl Müdürü Şimşek, üç yıllığına Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen araçta inceleme yaptı.
“ARAÇ ÇOK CİDDİ İŞLER YAPACAK”
Haliliye Belediyesi tarafından alınan mobil kanser tarama aracının çok ciddi işler yapacağını ifade eden İl Müdürü Mehmet Yaşar Şimşek, “Öncelikle Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol’a çok teşekkür ediyorum. Bu araç, kanser taramalarında çok ciddi işler yapacak. Bu araç meme kanseriyle ilgili tarama yapacak” dedi. Halk sağlığının kendileri için önemli olduğunu anlatan Başkan Fevzi Demirkol ise sosyal belediyeciliğin gereği olan tüm çalışmaları yaptıklarının altını çizdi. Başkan Demirkol, açıklamasında,“ Haliliye Belediyesi olarak yine ilk defa hizmete girecek bir hizmetin tanıtım ve teslim töreni dolayısıyla bir araya geldik. Halkımızın sağlığı bizim için önemlidir. Belediyelerin temel hizmetleri yol, temizlik, park hizmetlerinin yanında halkımızın sağlığı, sosyal, kültürel ihtiyaçlarıyla ilgili tüm hizmetleri sunması bizim sosyal belediyecilik hizmetlerimiz açısında muhakkak gereken bir çalışmamız. Halkımızın sağlığı için ve sağlıklı olduklarını bilmenin güveni ve huzuru içerisinde olmasını için sağlık testleri sonucunda ‘ben sağlığım’ şeklinde güven duygusu oluşması için bugün Haliliye Belediyesi tarafından alınmış bir aracı Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’müze teslim ediyoruz. Bu aracımız, kırsaldan bağlamak üzere halkımızın, kadınlarımızın sağlığıyla ilgili kanser taraması yapacaktır. Mamografi cihazı içerisindedir. Bu cihazın bulunduğu mahalledeki diğer sakinlere sağlık yönünden zarar vermemesi için yedi ton kurşunla araç donatıldı. İlk önce sağlıklı bir nesil, sağlıklı bir anneden geçiyor. Annelerimizin sağlıklı olabilmesi, kadınlarımızın sağlıklı olabilmesi için ve müdürlüğümüzden bize bildirildiğine göre; 40 ile 69 yaş arasındaki kadınların kansere yakalanması riski fazla olduğu için, tedavide erken teşhisin önemli olduğunu bildirdikleri için bu kanser tarama aracını Halkla Sağlığı Müdürlüğümüzün hizmetine sunmuş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.