Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Oba köyünde çıkan yangında 11 haneye ait 4 ev tamamen yandı.

Şavşat’ın Oba köyü Orta Mahallede bugün çıkan yangında, Yaşar Duman, Satılmış Duman, Cemak Duman, (Cebrail Oğlu) Yaşar Duman, Ali Duman, Osman Duman, Naci Duman, Atilla Duman, Şenol Duman, Talat Duman ve Nihat Duman'a ait evler tamamen yanarak kül oldu.

Edinilen bilgiye göre elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangın evlerin ahşap olması nedeniyle kısa sürede büyüyerek, evlerin tamamen yanmasına neden oldu. Yanan evlerde kış aylarında kimse oturmadığı yangın anında evlerin boş olduğu fakat 8 ay bu evlerde konaklandığı için evlerin tamamında eşya olması nedeniyle büyük ölçüde maddi zarar meydana geldi.



Yangına Şavşat Belediyesi ve Orman İşletmesine ait itfaiye araçlarının müdahalesi sonucu yangında 4 ev tamamen yandıktan diğer evlere sıçramadan kontrol altına alındı.



Konuyla ilgili olarak Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, “Devlet vatandaşının yanındadır. Bizler devlet olarak kimseyi aç ve susuz ve sıkıntılı bir şekilde bırakmayız. Mağdur olan vatandaşlarımızın giderilmesi için gerekli çalışmayı başlattık. Evleri yanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum ” Dedi.



Yangına Şavşat İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ekiplerinin geniş güvenlik önlemlerini aldığı yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.