Artvin’in Hopa ilçesinde, 8 gündür kayıp olan ve kendi oturduğu evin asansör boşluğunda ölü olarak bulunan Güler Subaşı, Şavşat ilçesinde toprağa verildi.
Artvin’in Hopa ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Güler Subaşı (46), kaybolduktan 8 gün sonra evinin asansör boşluğunda ölü olarak bulunmuştu. Subaşı’nın, eşi tarafından apartmanın 5. katından asansör boşluğuna itilerek öldürüldüğü belirlendi. Subaşı’nın Şavşat ilçesi Arpalı köyündeki cenaze törenine; Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı, Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, daire müdürleri, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreninde Güler Subaşı’nın ağabeyi Timur Yıldız, “Önemli olan imam olmak, doktor olmak, mühendis olmak değil insan olmaktır. Artık bu son olsun. Sevgi tohumları ekmeliyiz. İki çocuğum vardı artık dört çocuğum oldu” dedi.

Subaşı’nın kardeşi Yasin Yıldız da, ablasının küçük oğlu Semih Subaşı’ya sarılarak, “Buradan sonra artık yeğenimin annesi de babası da biziz. Bir çocuğum vardı şimdi 3 tane oldu. Çok uğraştık ama yaşatamadık” ifadelerini kullandı.

46 yaşındaki Güler Subaşı’nın annesi Rabia Yıldız ise, “Kızımla ölümünden birkaç gün önce telefonla konuştuk. Eşi Yaşar Subaşı bizi telefonda bile konuşturmuyordu. Bir anda sesi kesildi. Daha sonra ne oldu kızım diye sorduğumda telefon elimden düştü dedi. Kardeşlerini bizleri sıkıntıya sokmamak için bizlere bütün olup bitenleri anlatmıyordu. Ne diyebilirim ki. Artık kızım gitti” şeklinde konuştu.

Güler Subaşı’nın cenazesi, İlçe Müftüsü İdris Yavuzyiğit’in kıldırmış olduğu cenaze namazından sonra sevenlerinin gözyaşları arasında aile mezarlığında toprağa verildi.