Haziran ayında İtalya’nın Milano şehrinde Cittaslow unvanı alan Artvin'in Şavşat ilçesi, çevre il ve ilçelerdeki evlilik hazırlığı yapan gelin ve damatların uğrak yeri haline geldi.
 
Çevre il ve ilçelerde düğünlerine kısa bir süre kala çiftler, güzel günlerini ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekimlerini Artvin’in Şavşat ilçesinde yaptırıyorlar.

Kendileri Şavşatlı olmadıkları halde Şavşat’ın güzelliklerini duyan Sibel Yıldız ile Anıl Yıldız özel fotoğrafçılarını alarak Şavşat’a gelerek gelinlik ve damatlık kıyafetleri ile bu güzel günlerini dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Şavşat’ta ölümsüzleştirmek istediler.






Tarihi değerleri, doğal güzellikleri kendine has kültürü, bozulmamış doğası, organik ürünleri, kendine özgü yöresel yemekleri ve folkloru olan Şavşat’a kilometrelerce uzaklıktan gelen Sibel ve Anıl Yıldız çifti bu güzel anı bu güzellikler içerisinde ölümsüzleştirmekten oldukça mutlu olduklarını ifade etiler.

Şavşat’ın bütün Türkiye için ayrı bir anlamı olduğunu belirten Sibel Yıldız, “Zaten gelinip görülünce bu anlamın ne kadar önemli olduğunu herkes görecektir. O kadar güzel ki doğa, çiçekler böcekler kuşlar insan gerçekten bir anını hele de bir düğün öncesi gelin ve damatlık kıyafetlerle bir anını ölümsüzleştirmek istiyorsa kesinlikle buraya gelmeleri gerekir. Burası insana huzur veriyor. Ayrıca Şavşat sakin şehir seçilmesi de bunu kanıtlıyor” dedi.



Anıl Yıldız ise, “7 yıllık yaşamış olduğumuz güzel bir aşktan sonra 18 Temmuz'da düğünümüz var. Dış çekim için sadece Artvin’in değil Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri olan Şavşat’a geldik. Şavşat doğasıyla, tarihi değerleri ile insanları ile çok güzel bir şehir. Ömür boyu sürecek bu mutluluğumuzu muhteşem doğal güzellikler içerisinde ölümsüzleştirmek istedik” diye konuştu.