Artvin’in Şavşat ilçesine gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,, ‘Şavşat Evi’nde kahvaltı yaptı.

Çeşitli incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak üzere Artvin’in Şavşat ilçesine gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, geceyi Şavşat’ta geçirdikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı 300 yıllık bir evin aynısı olarak yapılmış olan Şavşat Evi’nde kahvaltı yaptı.

Çeşitli incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak üzere Artvin'in Şavşat ilçesine gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, geceyi Şavşat'ta geçirdikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı 300 yıllık bir evin aynısı olarak yapılmış olan Şavşat Evi'nde kahvaltı yaptı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye Artvin Valisi Muhterem İnce, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İzmit Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, AK Parti Şavşat İlçe Başkanı Sedat Demir ve yetkililer eşlik etti. Bakan Bülent Tüfenkci ve beraberindekiler kahvaltı sonrası Şavşat AK Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

Şavşat esnafını gezerek sorunlarını dinleyen Bakan Tüfenkçi, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Şavşat Kaymakamlığı’nı ve Şavşat Belediyesi’ni de ziyaret eden Bakan Tüfenkçi daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Sarp Sınır Kapısı ile ilgili bir soruya da Bakan Tüfenkci “Sarp Sınır Kapısı’nın yeniden yapılandırılması gerekliliğini ifade ediyoruz. Organize bir çalışma ile orada modern bir sınır kapısı inşa edeceğiz. İnşallah 8 Eylül’de bunun ihalesini gerçekleştireceğiz. En kısa sürede de inşaatını bitirip Türkiye’nin bir gülen yüzü olarak halkımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

İlçedeki incelemelerini tamamlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ankara’ya gitmek üzere ilçeden ayrıldı.