Artvin’in Şavşat ilçesinde Osmanlı Sokağı örnek alınarak yaşlıların yıllardır alıştığı yaşam şekillerinden kopmadan hayatlarını sürdürebilecekleri ‘Yaşlılar Yaşam Merkezi’ hizmete girdi. 

Türkiye’de ilk kez Şavşat ilçesine bağlı Yavuzköy’de Osmanlı sokak tipi örnek alınarak 2013 yılının Mayıs ayında yapımına başlanan Yaşlılar Yaşam Merkezi’nde yaşlıların ortak olarak kullanabilecekleri sosyal alanlardan oluşuyor. Yaşlılar konuk evine ilk defa bir bayan, 7 erkek olmak üzere 8 kişi konuk oldu.



Hayırsever Naime ve İsmail Yılmaz'ın katkıları ile yapılan Yaşlılar Yaşam Yerleşkesi Müdürü Zülfü Öz, konuk evinin 52 kişi kapasiteli olduğunu belirterek, “Şu an konuk evimizde 8 yaşlı vatandaşımız çok huzurlu ve mutlu bir şekilde kalmaktadırlar. 52 kişi kapasiteli Yaşlılar Yaşam Yerleşkesinin misafirleri her geçen gün artmaktadır” dedi.



Yaşlılar Yaşam Yerleşkesinin misafirlerinden 86 yaşındaki Osman Altun da, çok mutlu olduklarını kaydederek, “Yemeğimiz, çamaşırımız, ütümüz kısaca her şeyimiz çok mükemmel bir şekilde karşılanıyor” dedi.



Yaşlılar evinin ilk ve tek bayan misafiri 76 yaşındaki Gülfem Yazar ise, “Burada olmaktan çok mutluyum. Ailemizin bize bakmasına rağmen burada daha özenle bakılıyoruz. Diğer yaşlılar bayanlarında buraya gelmesini istiyorum” diye konuştu.