Şavşat Bedensel Engellilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ilçenin yeni kaymakamını Mesut Gazi Ambarcı’yı makamında ziyaret etti.

Artvin’in Şavşat ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Şavşat Bedensel Engellilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ve Üyeleri İlçeye yeni ataması yapılan Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı’yı makamında ziyaret etti.

İçişleri Bakanlığı son Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar kararnamesi ile Artvin’in Şavşat İlçesine ataması yapılan Kaymakam Mest Gazi Ambarcı’yı Şavşat Bedensel Engellilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri ziyaret etti.

Ziyarete Şavşatlı engelliler kaymakam Mesut Gazi Ambarcıya çiçek takdim ettiler.


Önce kendisini tanıtan kaymakam Mesut Gazi Ambarcı, engellilere yönelik, “yaşamış olduğunuz hayat sizlerin kendi tercihiniz değil. Bizler devlet olarak bu hayatınızı kolaylaştırmada elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Devlet olarak bizleri her zaman yanınızda bilin. Bu ilçenin gelişimi ve kalkınması için hep birlikte çalışacağız. İlçenin Cittaslow unvanı alması çok önemlidir. Bunu sürdürülebilir hale getirmemiz gerekir. Bunun için el birliyi ile çalışacağız. Ben bu ilçeye isteyerek geldim. Tarihi ile kültürel değerleri ile çok önemli bir değer. Bu değerleri korumamız lazım. İlçemizde yapılan hizmetleri devam ettireceğiz. Daha ileriye götürmek için bizler buradayız. Şavşat ilçesinin doğa harikası bir yer, insanlarının da cana yakın devletine saygılı olduğunu gördüm. Bu ilçeye en iyi hizmeti vermek için tüm gayretimizi sarf edeceğiz. Tarihi ve kültürel dokusu ile önümüzdeki süreçte kavuşacağı yeni yatırımlarıyla cazibe merkezi olacak bir şehrimiz. Hep birlikte el ele vererek Şavşat’ı geliştirmeye devam edeceğiz. Hep birlikte el ele vererek sorunların çözümüne katkı sağlayacağız.” Dedi.

Kaymakam Ambarcı, “Şavşat Engelliler derneğinin bir tabela derneği olmadığını faaliyetlerinin çok olumlu hem kendilerine hem ilçemize faydalı olduğunu gördüm oldukça memnun oldum. Buradan sonra sorunlarınızın çözümü noktasında devlet olarak her zaman yanınızdayız. Ziyarete gelmenizden dolayı oldukça memnun oldum. Bende derneğinizi ziyaret edeceğim” dedi.

Dernek Başkanı Nurbay Usta’da dernek üyeleri, ihtiyaçları ve çalışmaları konusunda bilgiler verdi. Şavşat ilçesinde 562 engelli olduğunu ifade eden Nurbay Usta şu ana kadar ilçe Kaymakamımız ilçe Belediye başkanımızı ve diğer idarecilerimiz sayesinde oldukça önemli çalışmalar yaptık. Şu ana kadar Çanakkale gezisi başta olmak üzere 25 ili gezme imkanı bulduk. Derneğimizde 40 yama kursu, kuran okuma kursu, takı tasarım kursu ve saz kursu açıldı. Arkadaşlarımızı bu kurslarda elde etmiş oldukları bilgilerle yapmış oldukları takı tasarımlar Moskova’da uluslararası bir etkinlikte sergilenerek oldukça büyük beğeni kazandı.” Dedi.

Dernek yönetim kurulu ve diğer üyeleri de kendilerini tanıtarak taleplerini söylediler.

Güzel bir sohbet havasında geçen ziyarette engellilere soğuk ve sıcak içecekler ikram edildikten sonra hep birlikte hatıra fotoğraf çekinildi.