Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklama da, basın çalışanlarının haklarını yasal güvencesi aldığı 1961 tarihli 212 sayılı kanunun 10 Ocak 1961 tarihli Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle basın emekçilerinin büyük bir mücadele kazandığını ve o günden günümüze kadar 10 Ocak gününün Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaya başladığını söyledi.

Türkiye’de 10 Ocak tarihini sadece “Çalışan Gazeteciler” olarak anmanın yanlış olduğuna dikkat çeken Taşkın, gazeteciler için bayram anlamına gelen 10 Ocak’ın aynı zamanda basın sektöründeki işsizliğin, güvencesiz ve sendikasız çalışmanın da dikkate alınması gereken bir gün olduğuna vurgu yaparak basın sektörünün sorunlarının çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Özgür ve çoğulcu demokrasinin önemli göstergelerinden biri olan basın sektöründeki sorunların çözümü için yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini söyleyen Necip Taşkın, halkın haber alma özgürlüğünün sağlanması gerektiğine işaret ederek şunları söyledi:

“Demokrasilerin olmazsa olmazlarından olan gazetecilik mesleği, hayatın her alanında etkilidir. Doğru, tarafsız ve objektif sunulan haberler her zaman takdir edilmiştir. Bu şekilde mesleğini icra edenlerde, mesleğin onurunu ve şerefini yükselten insanlardır. Gazetecilik çok zor, sorumluluk isteyen, meşakkatli bir meslektir. Mesaisi olmayan bir meslektir. Çünkü gazeteciler her an mesai başındadır.

Gazetecilerin ekonomik sorunları giderilmelidir. İşten çıkarılma korkusu olmadan mesleğini güven içinde yapabilmelidir. Çalışanlar güvence altına alınmalı, toplu sözleşme hakkına sahip olmalıdır. Gazetecilik mesleğinin dünyada olduğu gibi ülkemizde de yarın düşüncesi olmadan, ekonomik ve sosyal haklarını elde etmiş, güven ve huzur içinde icra edilen meslek olması sağlanmalıdır.

Bu vesile ile 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, fedakârca görevini yapan bütün gazetecilerimize bu anlamlı günde sağlık, mutluluk, başarı ve huzur dolu bir gelecek diliyorum."