Mısır’da 9 Müslüman gencin idamına sessiz kalan ve adeta körleri oynayan İslam ülkelerinin İslam tarihinde hiçte iyi anılmayacağını ifade eden Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, İslam coğrafyasında Müslümanları birbirine kırdırarak kirli emellerine ulaşmayı hedefleyen Batılı vampirlerin silah ve ekonomik güçle Müslümanları dize getirmeye çalıştığını söyleyerek yazılı basın açıklaması yaptı.

İslam ülkelerinin, Kur’an’ın yolundan ayrılarak emperyalizmin kölesi haline geldiğini, bu nedenle de Müslümanlar arasındaki kardeşlik bağı ve ümmet bilincinin zedelendiğini belirten Hasan Türüt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Siyasi ve ekonomik olarak güçlü ülkelerin yirmi birinci yüzyılda küresel güç olarak ifade edilmesi, onların dünya yönetimini ellerine geçirerek dünyayı yeniden şekillendirmeye çalışmalarını ifade ediyor. Küresel güçler, özellikle İslam coğrafyasında Müslümanları böl, parçala, yönet planlarını işlevsel hale getirebilmek için çalışıyor ve bu çerçeve de Müslümanlar arasına nifak tohumları saçarak onları birbirine düşman ediyor, sonra da silah satarak birbirini öldürtüyor. Hem para kazanıyorlar hem de Müslümanları öldürüyorlar. Müslümanlar, gaflet ve hıyanet içinde birbiriyle uğraşa dursunlar, küresel güç dediğimiz şer odakları haçlı zihniyetiyle hareket ederek aslında Müslümanlardan, tarihin tozlu sayfalarında kalmış dini mağlubiyetin intikamını alıyorlar.

Nitekim Mısır’da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’yi darbeyle uzaklaştırarak hapse atan, bu haksızlığa karşı direnerek mücadele eden Müslümanları kardeşlerimizi katleden, zulüm yapan, zindanlar da çürümeye mahkûm eden emperyalizmin uşağı mankurt Sisi eliyle Müslüman kardeşlerimizin canı alınıyor!

Zalimlerin zulmüne direnen 9 masum kardeşimiz haksız yere idam edildi. Uyanık olması gereken, ümmet bilinciyle hareket etmesi ve Müslüman kardeşinin acısını yüreğinde hissetmesi gereken dünya Müslümanları bu mankurt zulmüne sessiz kaldı. Her fırsatta insan haklarından söz eden Batı, dünya da insan haklarını savunduklarını ifade eden kurum ve kuruluşlar bu vahşete sessiz kalarak görmedi. 57 İslam devletini temsil eden İslam İşbirliği Teşkilatı sessiz kalarak emperyalizmin uşağı bir vampire boyun eğdi! Türkiye Müslümanları sessiz kaldı!

Mısır’da Müslüman kardeşlerimize yapılan zulmü şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Kardeşlerimizin haklı davalarında yanındayız ve onları destekliyoruz. Bu zulmün durdurulması için Türkiye başta olmak üzere, İslam teşkilatlarının sessizliğini bozarak uluslararası alanda zulmü duyurmalarını ve önlem alınması için acil harekete geçmelerini istiyoruz. Mısır’da insanlık suçu işleniyor. Zalimin zulmüne karşı Allah’ın da bir hesabı olduğu unutulmamalıdır. Bu itibarla Mısır zalimine karşı savunmasız ve mazlum Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmak zorundayız. Onların safında yer alarak bu zulmü dünyaya duyurmalıyız.

Haksız yere idam edilen 9 Müslüman kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Müslüman camiasına başsağlığı diliyoruz.”