Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Bölge Başkanlığı Rize Şube Başkanı Hasan Fehmi Bursalı, ÇAYKUR'da 2021-2022 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesiyle önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

Bursalı, yapılan görüşmelerde önemli kazanımlar elde edildiğinin altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öz Gıda-İş Sendikası olarak yetkili olduğumuz tarihten itibaren çalışarak, mücadele ederek, daha öncesinde 180 gün çalışma, ek protokol ile saat ücretlerine 150 TL’lik bir zam, hizmet zammı, ayrıca Kampanya ve Denge Primi ücret zamları oranında arttırılarak devam etmektedir.

2021-2022 yıllarını kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü, 12 Ağustos 2021 Perşembe günü imza altına alınmıştır.

Ancak; Kamu çerçeve protokolü her ne kadar bağlayıcı olsa da bu süre içerisinde görüşmelerimizi Çalışma Bakanlığımızla, Kamu İşverenleri Sendikası Tühis ile yürüterek taban ücretine seyyanen gelen zamdan dolayı kaybolan kıdem farklarımızın skala cetvelinde 2015 ve sonrası birleşen saat ücretlerine önemli bir kazanım elde ettik.

Skala tablosu aşağıda görüldüğü gibi yeniden düzenlenmiştir.

Sözleşme görüşmelerinin uzamasından dolayı, işçi arkadaşlarımızın şikayetleri ve eleştirilerine göğüs gererek sorumluluk aldık. Lakin almış olduğumuz bu sorumluluğun karşılığında hem kıdem hem vasıf ücretlerine yaklaşık 7000 işçi arkadaşımızı ilgilendiren ek kazanımlar elde ettik.

Ayrıca 2021 girişli 660 işçi arkadaşımıza sözleşme başlangıç tarihinde işte olmadıkları için bu güne kadar hiçbir sözleşmede alınmamış seyyanen ve ilk altı ayın zamları taban ücretin 4100 TL üstünde vasıf farklarını da ekleyerek, bir önceki sözleşmede 4. Sınıfa yükselttiğimiz Tasnif Çalışanlarımıza, bu sözleşmede de fırın dairesinde çalışanlarımızı ekleyerek kazanım elde ettik.

01.10.2021 Cuma günü Öz Gıda-İŞ Sendikası, Kamu İşverenleri Sendikası Tühis ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğümüz ile bir araya gelerek çalışmalarımızı neticelendirip, imza altına aldık. Çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun.

Yetkisi ve etkisi olmayan, bilgi kirliliğine sebep olan, sosyal medyada asparagas haberler yayan, çalışmalarında tek bir sözleşme yapamayan, gıda kolunda yetkili olduğu hiçbir işyeri olmayan kişi ve kurumların söylemlerine itibar etmeyiniz.

Türkiye’nin gıda kolunda yetkili ve en büyük sendikası olan Öz Gıda-İş Sendikamızın çatısı altında bulunan siz değerli işçi arkadaşlarımıza, salgın hastalıklar ve doğal afetlerden dolayı ülke şartları göz önüne alındığında elde edilen bu kazanımların emekçi arkadaşlarımıza tekrar hayırlı olmasını diliyorum.Çalışan işçi arkadaşlarımızın hakkı ve talepleri için, sağlık huzur ve refahı için daha uzun süreli çalışabilmeleri adına her türlü platformlarda Genel Merkez ve Konfederasyonumuz nezdinde dile getirmeye devam ediyoruz.