Rize Ramada Plaza Otel’de gerçekleştirilen Hizmet-İş Sendikası Rize Şubesi Genel Kuruluna Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcıları Halil Özdemir,  Celal Yıldız, Kurucu ve Onursal Genel Başkan Hüseyin Tanrıverdi, Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Rize Şube Kadın Komite Başkanı Fatma Çiğdem Muradoğlu, Trabzon Şubemiz Kadın Komite Başkanı Ayşe Usta, Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançerlioğlu, Öz Gıda-İş Karadeniz Bölge Başkanı Sultan Murat Karadağ, siyasi partiler ile kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

GENEL KURUL DİVAN BAŞKANLIĞINA HALİL ÖZDEMİR SEÇİLDİ
Genel Kurul’un Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir seçildi. Divan Başkan yardımcılıklarına Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ve Trabzon Şube Sekreteri Şevket Çelik, Divan Kâtip üyeliğine ise Fatma Çiğdem Muradoğlu seçildi.

Şube Genel Kurulunu yöneten Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Sendikamız genel kurullarının diğer sendikalara örnek teşkil ettiğini belirterek, şube genel kurulunun hayırlı çalışmalara vesile olmasını temenni etti.

GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN’IN GÖRÜNTÜLÜ MESAJI YAYINLANDI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden Genel Kurulda, HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın görüntülü mesajı yayınlandı. 

Genel Başkan Arslan, mesajında Sendikanın en köklü şubelerinden olan Rize Şubesinde emeği geçenlere ve Rize Şube Başkanına teşekkür etti.

Mesajında bütün emekçileri HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ çatısı altında toplanmaya davet eden Arslan, genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.

GENEL BAŞKAN VEKİLİ ÖZ, KADRO ALAN TAŞERON EMEKÇİLERİ TEBRİK ETTİ
Genel Kurula hitaben bir konuşuma gerçekleştiren Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, HİZMET-İŞ Sendikasının Rize’de verdiği sendikal mücadeleyi anlattı. Sendikanın Rize’de örgütlenme çalışmalarına 2005 yılında başladığını hatırlatan Öz, aradan geçen 15 yılda çok önemli mesafeler kaydedildiğini belirtti.

HİZMET-İŞ Sendikasının Rize’deki örgütlenme çalışmalarına emek veren bütün emekçileri teşekkür eden Öz, Rize Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Reşat Kasap ile Rize Eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı’ya da katkılarından dolayı teşekkür etti. Öz, başkan Kasap’a imzalanan son toplu iş sözleşmesinden dolayı da ayrıca teşekkür etti.

ÖZ: “1 MAYIS’I ANADOLU’NUN BAĞRINA TAŞIDIK”
Genel Başkan Vekili Öz, HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak, “1 Mayıs’ın taleplerimizin birinci ağızdan en yüksek perdeden seslendirdiğimiz bir gün olmasını istiyoruz” dedi.

 HAK-İŞ’in 1 Mayıs’ı son yıllarda bağımsız bir şekilde kutlayarak, kavga ve çatışma günü olmaktan çıkardığını kaydeden Öz, şöyle konuştu: “Biz 1 Mayıs’ın kavga günü olmasını istemiyoruz. Taleplerimizi seslendirdiğimiz bir gün olmasını istiyoruz. O yüzdendir ki 1 Mayıs’ı Anadolu’nun bağrına taşıdık. Yerli ve milli bir emek örgütü olarak 1 Mayıs kutlamalarını bütün Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Adana’da ve tüm Türkiye’deki kutlamalarımızda bizimle birlikte olan bütün emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma gününü kutluyorum.” 

“24 HAZİRAN, TÜRKİYE’NİN İSTİKRARLI YÖNETİLMESİ AÇISINDAN BİR KİLOMETRE TAŞIDIR”
24 Haziran seçimine de değinen Öz, bu seçimin ülkemize yönelik operasyonların en aza indirilmesi ve istikrarlı yönetim açısından bir kilometre taşı olacağını söyledi.

24 Haziran’da çıkacak sonucun ekonomik, sosyal ve siyasi açıdan önemli değişiklikleri içereceğine işaret Öz, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni onayladığımız son referandumdan bu yana yaşadığımız süreç sistemin değişmesi gerektiği gerçeğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Bu süreçte ekonomimize, yönetimimize müdahale ettiler, terör örgütleriyle huzurumuza müdahale ettiler. Bunlara Afrin’de cevap verdik. 12 Eylül’ü, 28 Şubat’ı, 27 Nisan’ı, 17-25 Aralık’ı ve en son 15 Temmuz’u yaşadık. Zor ve sıkıntılı bir coğrafyadayız. Bundan sonra da operasyonlar yapılabileceğini biliyoruz. 24 Haziran seçim sürecini sağlıklı bir şekilde atlatabilirsek, bu ülke bir daha benzer sorunlar yaşamayacaktır” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikamızın yerli ve milli bir örgüt olarak her zaman halkın iradesinin yanında yer aldığını belirten Öz, seçme ve seçime hakkı bulunan herkesin sandığa gitmesini istedi.

“FİLİSTİN HASSASİYETİNİ TEŞKİLATLARIMIZ İÇERİSİNDE GELİŞTİRMELİYİZ”
Öz, Filistin ve Kudüs konusunda da duyarlılığa davet etti. ABD’nin elçiliğini Kudüs’e taşıma kararını İslam coğrafyasına bir meydan okuma olarak değerlendiren Öz, “Bu meydan okumaya karşı, meydan okumalıyız. Gazze ile Kudüs arasında utanç duvarları var: İnsanlar ihtiyaçlarını karşılayamıyor, tecrit ediliyor. O bölgeye ziyaretler gerçekleştirmeli, topraklara destek çıkmalıyız. Bunu bütün Müslüman ülkelerin yapması gerekiyor. Ama öncelikle iş Türkiye’ye, yani bizlere düşüyor. Uzun yıllar o topraklara sahip çıkmış bir millet olarak o coğrafyayı yalnız bırakmamalıyız” diye konuştu.

Genel Başkan Mahmut Arslan’ın Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı sıfatını taşıdığını da hatırlatan Öz, “Konfederasyonumuz bu konuda inisiyatif alıyor. Dolayısıyla Filistin hassasiyetini teşkilatlarımız içerisinde de geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Konuşmasında taşeron emekçilere kadroda kapsam dışı kalanlara da seslenen Öz, kadro dışında kalan KİT’ler, hastane bilgi yönetimi sistemi, sosyal tesisler ve kiralık araçlarda çalışanlar için HAK-İŞ’in bir yol haritası oluşturduğunu söyledi.

Genel Başkan Vekili Öz, Süper Lige yükselen Çaykur Rizespor’u tebrik ederek, başarılı bir sezon diledi.

Şube Genel Kurulunda konuşan Kurucu ve Onursal Genel Başkan Hüseyin Tanrıverdi, HİZMET-İŞ Sendikadının geçirdiği evreleri anlattı.

Sendikanın doğru ilkeler üzerine bina inşa edildiğini kaydeden Tanrıverdi, “HİZMET-İŞ bu toprakların yerli bir emek hareketidir. İdeolojilerle işi olmamıştır, olmayacaktır. Yerli, milli ve demokratik duruşunu sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançerlioğlu ve Öz Gıda-İş Karadeniz Bölge Başkanı Sultan Murat Karadağ da bir selamlama konuşması yaparak, genel kurulun hayırlı olmasını dilediler. 

Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca da yaptığı kısa konuşmada şubenin faaliyetleri ve hedeflerini anlattı.

ŞUBE BAŞKANI MEHMET ALACA, GÜVEN TAZELEDİ
Yapılan seçim sonucunda Mehmet Alaca Şube Başkanlığına, Burhan Avcı ile Mehmet Temizkan ise yönetim Kurulu üyeliğine tekrar seçildiler.