Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklayan TÜİK'in, Nisan ayında yıllık %17,14 olan tüketici enflasyonunun Mayıs ayında %16,59 olarak açıkladğına dikkat çeken Taşkın, enflasyonun durmadığını, açıklanan enflasyon oranlarının da inandırıcı bulunmadığına vurgu yaparak enflasyonun aşağı çekilmesinde 17 günlük kapanmanın bile etkili olmadığını söyledi.

Araştırma kuruluşları ve sendikaların AR-GE birimlerince yapılan araştırmalara göre kamu çalışanlarının fakirlik düzeyinde yaşadığını ve her geçen gün alım gücünün zayıflayarak yaşam standartlarının daha da kötüleştiğine dikkat çeken Necip Taşkın, a'dan z'ye herşeyin fiyatı artarken kamu çalışanlarının %3-4 gibi maaş zammına mahkum edilmesinin doğru olmadığını, kamu çalışanlarının bile ek iş arayışında olduklarını, bunun da kamu çalışanlarının ne kadar zor şartlarda yaşadıklarının işareti olduğuna vurgu yaptı.

Necip Taşkın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"TÜİK'in açıklamasına göre Tüketici fiyat endeksi (TÜFE), salgın nedeniyle ilk 17 gününde ‘tam kapanma’ uygulanan 2021 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %0,89, bir önceki yılın Aralık ayına göre %6,39, bir önceki yılın aynı ayına göre %16,59 ve on iki aylık ortalamalara göre %14,13 arttı. Ekonomi uzmanlarına göre kur ve akaryakıt fiyatı artışlarının önümüzdeki aylarda tüketici enflasyonuna yansımasının beklendiği ifade ediliyor. Kamu çalışanları enflasyona ezdirilmemeli, bugüne kadar maaşlarında meydana gelen kayıplar telafi edilmeli ve vergi dilimi oranı %15'te sabitlenmelidir."