Bu kez de konuyu Rize’de bilboardlara taşıyan Türk Eğitim-Sen Rize Şubesi adına bir açıklama yapan şube Başkanı Murat Köseoğlu: “Bu ucube sistem, zaten ekonomik olarak zor durumda olan öğretmenleri moral, motivasyon ve psikolojik olarak da tükenme noktasına getirecektir. Öğretmenin içinde bulunduğu bu durum, dolayısıyla eğitimin kalitesini de düşürecek ve toplum sonu belli olmayan bir karanlığa doğru sürüklenecektir. Bu sebeple, adeta öğretmenin idam fermanı olan bu sistemin hayata geçmemesi için demokratik her platformu kullanacağız ve bu sistemi engelleyeceğiz.” dedi.

Köseoğlu sözlerine şöyle devam etti: “ Sayıları bir milyonu bulan öğretmenlerimizin, veriye dayalı olmayan bir sistemle değerlendirilmeleri ile varılabilecek bir sonuç olmaması genel endişe kaynağıdır. Sınıfında eğitim alan bir öğrencinin öğretmenini değerlendirmesinin izahı yoktur.

Ölçme değerlendirme konusunda bilgi, beceri ve deneyim sahibi olmayan; bu konuda gerekli eğitimi almamış kişiler tarafından yapılacak performans ölçümlerinin eğitim sistemimizde açacağı yaralar kapanması mümkün olamayacak düzeyde olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı öncelikle Öğretmen Strateji Belgesi’nde ifade etmiş olduğu öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini sürekli kılmak için adaylık sürecinden itibaren öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişim faaliyetlerinin niteliği artırmak için çalışmalıdır. Performans değerlendirmesi ile ilgili ifade sadece gündemimizden değil Öğretmen Strateji Belgesi’nden de çıkarılmalıdır. Eğitimde arzuladığımız başarıyı yakalamanın günümüz için tek kıstası eğitimle ilgili reform çabalarının en kritik faktörü olan öğretmen niteliklerini artırma çalışmaları olmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı performans değerlendirmesini öğretmen üzerinden değil; eğitimin genel performansı üzerinden değerlendirmelidir.

Performans değerlendirmesi bahanesiyle öğretmenleri, öğrenci ve velilerle karşı karşıya getirecek, öğrenci ve veliyi, 'memnun edilecek müşteri', öğretmeni de 'satış görevlisi' olarak gören bu uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir; kökten reddediyoruz.”