Türkiye Gıda Sanayi İşçileri Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan Cengiz Holdinge bağlı Eti Bakır A.Ş işçilerinin haklı ve meşru mücadelelerinin yanında olduğuklarını belirtti. Aslan yaptığı açıklamada Cengiz Holdinge bağlı Eti Bakır A.Ş işçileri günledir, ücretlerinin artırılması talebiyle iş bırakarak fiili bir grev yaptıklarını belirterek :" İşçilerin talepleri insani ve yerinde talepler. İstekleri insanca bir ücret, ikramiye ve insanca çalışma koşulları. Cengiz Holding işvereni ve işçi temsilcileri arasında süren pazarlıklar devam ederken, bildik ve tanıdık oyunlarla işveren işçileri boşa düşürmek, grevi kırmak, işçileri bölüp parçalamak için elinden geleni yaptı, yapmaya devam ediyor. Cengiz Holding son olarak tüm işçilerin iş akitlerini fesih ettiğini söyleyerek, direnen işçileri yeniden bölmeye çalışıyor. İşçilerin kararlı ve birleşik mücadelesi bütün bu saldırılara, ayak oyunlarına rağmen devam ediyor.

Eti Bakır A.Ş işçilerinin haklı talepleri mutlaka yerine getirilmelidir. Atılan işçiler tekrar işe iade edilerek, çalışmaya başlatılmalıdır. Gözünü karatmış, halkın yer altı ve yer üstü kaynaklarının sömüren, siyanür kullanmaktan çekinmeyen Cengiz Holding karşısında hakları için mücadele eden Eti Bakır A.Ş işçilerinin mücadelesini destekliyoruz tüm emek ve demokrasi güçlerinin, bu haklı ve meşru mücadelenin yanında olmaya çağırıyoruz.

Grevlerin yasaklandığı OHAL koşullarına, Cengiz Holdinge bağlı Eti Bakır A.Ş işçileri, bir kez daha işçiler birleştiğinde, bir güç haline geldiğinde, nelerin başarılabileceğini göstermişlerdir. Bu onurlu mücadele ve fiili grev asla yalnız kalmamalı ve tüm emek örgütlerinin desteği ile mutlaka kazanımla bitmelidir.

Bir kez daha Cengiz Holdinge bağlı Eti Bakır A.Ş işçilerinin haklı ve meşru mücadelelerinin yanında olduğumuzuz ifade ediyoruz. Kazanan işçiler olacaktır." dedi.