Sevgili okuyucularım, Koronavirüs (Covid-19) salgınına yakalananların birçoğunun sigara bağımlısı olanlardan oluştuğunu bir kısın ulusal basın yazdı.

Mübarek ramazan ayı zaten birçok insanın ,”Ramazan ayı gelsin sigarayı bırakacağım” diyerekten gerçekten sigarayı bıraktıklarına şahit olduğumuz bir kutsal ayımız.

Bir’de dünyayı bir anda kasıp, kavuran, ülkemizde de 4 binin üzerinde vatandaşımızın vefatına neden olan, Yeni tip koronavirüs salgınına sigara içenlerin daha çabuk yakalandıkları açıklaması göstermektedir ki, sigara içenler kesin olarak artık sigara içmekten vaz geçmeleri neticesinde hayatlarını sağlıklı yürütmelerinin en önemli şartlarından birisi olduğu kanıtlamış oldu.

Şimdi sizlere, sizlere sigarasız bir hayat için taktikler vereceğim!

Stresten sigara içiyorum diyenler, Stresle baş etme yöntemlerini öğrenin!

İştahımı sigarayla kesiyorum, yoksa kilo alırım! (Çok yanlış) Sağlıklı beslenin!

Mutlaka sevdiğiniz sporları yapınız?

Sigara içmemekle gurur duyuyorum! deyin.

Sigarayı bırakamıyorsanız, ilgili birimlerden yardım istemekten çekinmeyin!

Sigara teklif edenlere, “Hayır!’’ demeyi öğrenin! “Sigara zayıflatır.’’ Yanlış! Sigara kişinin çirkinleşmesine ve kötü kokmasına neden olur. “Sigara sorunları unutturur’’ Yanlış! Sigara yeni sorunlar ekler. “Sigara içmek insanı sakinleştirir!’’ Yanlış! Sigara ruh sağlığımızı olumsuz etkiler. “Sigara dumanını içime çekmiyorum, bana bir zararı yok!’’ Yanlış! Sigara dumana ve hastalıklara neden olmaktadır. “Sigara sosyalleşmeye yardımcı olur.’’ Yanlış!

Sigara kullanmayanlar sigara kullananlardan daha fazladır. “Hafif (light) sigara daha az zararlıdır.’’ Yanlış! Nikotin oranı aynıdır. Hepinize, kovid-19 salgınından uzak, koronasız, sigarasız, sağlıklı ve mutlu bir hayat yaşam diliyorum. Mübarek ramazan bayramınızı candan tebrik ediyorum.