Sinop’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Halk Eğitim Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi.
Programa Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanan kutlama töreninde 15 Temmuz şehitlerini anmak için özel sunum ve Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.
Ardından programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Nevzat Türkkan yaptı. Türkkan konuşmasında, "Öğretmenlik insanlık tarihinin en kıymetli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesiller ülkemizin geleceğine sahip çıkacak. Aldığı eğitimle ülkesini bir adım daha öteye taşıyacak planlardır. Ülkemizin geleceğine yön verecek nesilleri yetiştirmek için eğitimciliği bir ideal olarak benimseyen ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için gayret gösteren öğretmenlerimiz toplumun en kıymetli değerleridir. Öğretmenlerimiz bilgi sahibi çalışkan vatanına bağlı ve kendini doğru ifade eden bireyler yetiştirmek için üstlendikleri sorumlulukları yerine getiren bilim neferleridir” dedi.
Program şiirlerin okunması ve Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programların sunumuyla devam etti. Programda Vali İpek yıl içinde emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerini takdim etti.
Tören, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda derecelere giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle son buldu.