Muş İlci İnşaat Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğretmenleri, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde okullarına yeni kayıt yaptıran öğrencilerin velilerini ziyaret ediyor.
Okullarına yeni kayıt yaptıran öğrencilerin velilerini ziyaret eden Muş İlci İnşaat Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğretmenleri, bu tür ziyaretlerin yeni gelecek öğrencilerin motivasyonunu ve başarısını olumlu etkileyeceğini belirttiler. Öğrencilerin ve velilerin durumları ile ilgili nitelikli veri toplayarak velilerin okuldan beklentilerini tespit ettiklerini belirten Okul Müdürü Hülya Kayacan, “Öğrencilerimizin başarıları öğretmen-veli işbirliği ile daha da artacaktır. Ayrıca bu ziyaretler okulumuza, yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizi daha iyi tanıma fırsatı sunmaktadır. Bu sayede öğrencilerimizin okula uyum süreci daha da kısalacaktır” dedi.
Öğrencilerin başarısını arttırmak amacıyla bu ziyaretlerin verimli geçtiğinin altını çizen okul öğretmenlerinden Sevda Taşkaya, “Velilerle öğrencinin başarısını artıracak durumlar, öğrencinin çalışma programları gibi konularında fikir alışverişinde bulunduklarını ve bu şekilde evinde ziyaret edilen öğrencilerin derslerdeki başarılarında bariz bir yükselme yaşanmaktadır” diye konuştu.
Öğrencisi için okul idaresi ve öğretmenlerinin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren öğrenci velisi Fikret Akyıldız da, “Bu tür ziyaretler öğretmenlerin öğrenciler üzerindeki ilgisini ortaya koymaktadır. Bu ziyaretler kızım Songül’ün yeni okuluna alışması açısından bendeki endişeleri ortadan kaldırdı. Kızımı güvenilir ellere emanet ettiğimden emin oldum” şeklinde konuştu.