1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimine giren Genel Başkanlığını Prof. Dr. Haydar Baş'’ın yaptığı Bağımsız Türkiye Partisi Rize Milletvekili adayları Ankara Pursaklar'da düzenlenen aday tanıtım programı ile kamuoyuna tanıtıldı.

Rize 1. sıra Milletvekili adayı Hasan Peçe, Rize 2. sıra Milletvekili adayı Yusuf Reşit Beyazal ve Rize 3. sıra Milletvekili adayı Şenol Öksüz alkışlarla sahneye çıktı. 81 ilin 550 Milletvekili adayları alfabetik sırayla tanıtıldıktan sonra Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi BTP'nin seçim beyannamesini açıkladı.

MİLLİ EKONOMİ MODELİ HAYDAR BAŞ'A AİTTİR

Törende kapanış konuşmasını ise Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili adayı Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Ünal Emiroğlu yaptı. Prof. Dr. Haydar Baş'ın tezi olan Milli Ekonomi Modeli'nden diğer siyasilerin kopya çektiğini dile getiren Prof. Dr. Ünal Emiroğlu, "Milli ekonomi Modeli Prof. Dr. Haydar Baş'ın tescilli markasıdır" dedi. BTP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Emiroğlu şunları söyledi: "BTP'nin seçim beyannamesinde yer alan projelerin benzerlerini siyaset hokkabazlarından dinliyorsunuz değil mi? Sınıflarda kopya çekenler olur. Onun da bir faydası var. Kopya çekerken adam öğreniyor.

Prof. Dr. Haydar Baş hocamızın tezlerini çalanların bu kabiliyeti bile yok. Kopya çekiyorsun madem öğren bir şey yahu. O da yok! Milli Ekonomi Modeli Haydar hocamızın tescilli markasıdır. Bu markayı başkaları kopyalamasın, istismar etmesin diye hocam gitti en temel hakkını kullandı ve markasını tescil ettirdi. Bu markayız sahibinden başkası kullanamaz bunun adı bu ama projeleri kopyalıyorlar, modeli kopyalıyorlar. Bu bir marka tecavüzüdür. Marka sahibinin kopyacılardan tazminat ve ceza talebi hakkı vardır. Tabi bağımsız yargı varsa."

'ADAM TANITIMI TÖRENİ'

Milletvekili adaylarının tanıtım töreni başlamadan önce sahneye davet edilen Bağımsız Türkiye Partisi'nin bazı kurmayları çarpıcı konuşmalar yaptı. Tören öncesi yaptığı çarpıcı konuşmasına "Ben bu programı aday tanıtımı olarak görmüyorum. Ben bu programı adam tanıtımı olarak görüyorum" diyerek başlayan BTP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Muharrem Bayraktar, "Seçim sonuçları ne olursa olsun yüreğinde vatan aşkı, bayrak aşkı taşıyan Bağımsız Türkiye Partisi kadroları seçimin gerçek galibidir" dedi. Bayraktar şöyle konuştu: "Bugün Türkiye'de körler sağırlar birbirini ağırlar tiyatrosu oynanıyor.

Ekranlardan millete 4 tane parti pazarlanıyor. Bunlar zaten koalisyon kurmuş durumdalar. AKP'nin Meclis başkan adayı gündeme geliyor, koşar adım MHP destek vererek seçtiriyor. AKP Türk askerini Ortadoğu'ya sokmak için tezkere getiriyor, koşar adım CHP destek veriyor. AKP seçim hükümeti kuracak, koşar adım HDP bakan veriyor. Bunlar zaten koalisyondalar. Bunların birbirinden farkı yok. Sıkıştıkları zaman birbirlerinin yardımlarına koşuyorlar ama milletin önüne çıktıkları zaman kavga ediyorlar.

Bunların hepsinin kaynağı aynıdır. Hepsi aynı yerden besleniyor. Bunlardan birine oy verdiğiniz zaman diğerlerine de oy vermiş oluyorsunuz. Buradan millete sesleniyorum. Dün Diyarbakır'a Şiwan Perver'i getirip Kürdistan diye konuşturup milleti kandırdılar bugün de Tuğrul Türkeş'i getirip milliyetçi pozlar verip kandırıyorlar. Dün Kürdistan diyerek kandırdılar bugün milliyiz, yerliyiz diyerek kandırıyorlar. Ey millet sen niye hep kanıyorsun."

'BİZ SON ÇAREYİZ VE SON CEPHEYİZ'

Bağımsız Türkiye Partisi'nin milletvekili aday tanıtımı töreninde konuşan bir diğer isim de BTP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu'ydu. "Biz bağımsız Türkiye sevdalılarıyız. Biz bu ülkenin yok olmasının önündeki tek engeliz. Son çareyiz ve son cepheyiz" diyerek başladığı konuşmasında Prof. Dr. Eyercioğlu, "Onun için bu cephe terk edilemez. Bu cephedekiler sindirilemez, asla yıldırılamaz" dedi.

Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu şunları söyledi: "Biz güçlüyüz çünkü biz haklıyız. Biz Hak ile beraberiz. Halkımız ne zaman Hak ile beraber olmaya niyet ederse biz o gün iktidarız. İşte o gün analar ağlamaz. O gün bu ülkede barış ve huzur gerçek manada tesis edilir. Seçimden sonra bir seçime daha gidiyoruz. Bir şans daha doğdu. Bu son şans. Ben şu kürsüden seçime giren 16 partiye çağrıda bulunuyorum. Hodri meydan. Herkes çantasını, avanesini toplasın, milletin  huzuruna çıkalım. Herkesin huzurunda saatler mi sürer, günler mi sürer projelerimizi koyup tartışalım. Çözümü ortaya koyalım. Milleti kandırmayalım çünkü artık bu devletin zamanı kalmadı. Ülke kan gölüne döndü, ortalık toz duman. Ekonomik kriz en üst seviyede yaşanıyor. Bu ülke artık vakti kalmamış bir hasta pozisyonunda onun için bütün partiler, bütün milletvekili adayları, bütün liderler sorumluluk altındadır. Alsınlar çözümlerini milletin huzuruna çıkalım, en doğrusunu bu millet görsün ama çözümünüz yoksa, bu millete verecek bir şeyiniz kalmadı ise o zaman lütfen millet adına, memleket adına vicdanınız sızlasın ve bu işi yapacak olanlara yol verin."

Diğer partilerin seçim beyannamelerinin aksine kapsamlı, ayrıntılı ve çözüm odaklı olmasıyla öne çıkan seçim beyannamesinde Bağımsız Türkiye Partisi, Prof. Dr. Haydar Baş'ın Milli Ekonomi Modeli ve Sosyal Devlet/Milli Devlet tezlerinden hareketle dile getirilen projelerin gerçekleştirilmesi için gerekli olan milli kaynaklara güçlü vurgu yapıldı.

Diğer partilerin BTP'nin projelerini çaldıklarının dile getirildiği beyannamede millin taklitlere değil, aslına oy vermesi gerektiğinin altı çizildi.

Beyannamede, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın 9 tane uluslararası kongreye konu olan "Milli Ekonomi Modeli"ne ve bu modelin uygulanacağı devleti kaleme aldığı "Sosyal Devlet/Milli Devlet" tezine dayandırılarak hazırlanmış olan BTP Seçim Beyannamesi, "kaynak nerede?" sorusu da tam manasıyla cevap verebilen yegane beyannamedir" ifadelerine yer verildi.

Projelerini noter tastikli senetler haline dönüştüren Bağımsız Türkiye Partisi bu hamlesiyle siyasi tarihe geçtiğinin vurgulandığı beyannamede, BTP'nin projelerine olan güvenini, 2007 seçimlerine hazırlanırken noter tasdikli senetler haline dönüştürerek gösterdiği ifade edilerek, bunun Türk ve dünya siyasetinde bir ilk olduğu açıklandı.

MİLLİ BİRLİĞİ BTP SAĞLAYACAK

"Bağımsız Türkiye Partisi, kuruluş gayesi ve üstlendiği tarihî görev itibariyle; her yönden kuşatılan, tasfiye sürecine sokulan, demokratik, laik, sosyal bir  hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni sürüklendiği badirelerden kurtararak, yeniden Kuvayı Milliye ruhu ile ayağa kaldırma hareketidir" vurgusu yapılan BTP seçim beyanmaesinde şunlar kaydedildi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin tam bağımsızlığını, ulusal egemenliğini, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini, "üniter yapısı"nı koruyarak yaşaması, sosyal hukuk devletinin gerçek anlamda hayata geçirilmesi, milli birlik ve bütünlüğün sağlanması, devletmillet, askersivil kaynaşması ile bölgesinde ve dünyada güçlü bir Türk devleti otoritesinin ikame edilmesi, anayasa ve ilgili yasalar çerçevesinde Bağımsız Türkiye Partisi'nin gayesi ve hedefini teşkil etmektedir. Bu gaye ve hedef doğrultusunda BTP, "Ne AB, ne ABD, ne IMF; tek çözüm Bağımsız Türkiye" sloganını reel ve bilimsel temele oturtmuş; dış güdümlümandacı zihniyetli hiçbir partiye benzemediğini ortaya koymuştur."

BTP ÜNİTER DEVLETİN DEVAMINDAN YANA

Bağımsız Türkiye Partisi seçim beyannamesinde üniter devlet yapısını muhafaza ve birlik vurgusu yapıldı ve başkanlık sistemine karşı olunduğu gerekçeleriyle şöyle ortaya konuldu: "Biz Bağımsız Türkiye Partisi olarak, üniter ve ulus devlet anlayışının devamından yanayız. Bir siyasi yapılanma tek bir kimlikle anılıyorsa; egemenliğin kaynağı ve sahibi olarak ulusu kabul ediyorsa ulus devlettir. Atatürk, Anadolu topraklarındaki Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Keldani, Yezdani vs. etnik kimlikleri tıpkı Hacı Bektaş Veli gibi İslam hamuru ile yoğurup Müslüman Türk kimliğinde bütünleştirmiştir. Türk üst kimliği Anadolu'yu bütünleştiren kimliktir. Bu üst kimlik bizi ulus devlet yapmıştır. Yine anayasamızda devletin biçiminin üniter devlet olduğu yazar. Üniter devlet, federalizme ve bölgesel yönetime yer vermeyen devlet şeklidir. Bu sebeple biz BTP olarak ulus devleti ve üniter biçimi kabul ediyoruz. Federatif yapının önünü açacak düzenlemeleri reddediyoruz."

VERGİSİZ BİR TÜRKİYE İNŞA EDİLİYOR

Türkiye'nin içler acısı mevcut ekonomik durumunun ayrıntılı bir şekilde ortaya konulduğu BTP seçim beyannamesinde bu sorunların çaresinin Milli Ekonomi Modeli (MEM) olduğu ifade edildi. Beyannamede ekonomideki icraatlar şöyle ortaya konuldu: "Faizi sistemden kaldırıyoruz. MEM'de devletin ekonomiye müdahalesi söz konusudur. MEM, vergisiz bir Türkiye demektir. Milli devlette, devlet milleti içindir. Baba devlet anlayışı vardır. BTP iktidarında işçi, memur, emekli, tarım kesimi, ormancısı, kadını, erkeği, yaşlısı ve özürlüsü ekonomide pay sahibi olacaktır."

BTP'NİN PROJELERİ ORTAYA KONULDU

BTP'nin projelerinin seçim vaadi değil, Milli Ekonomi Modeli'nin uygulanması için gerekli projeler olduğunun ifade edildiği seçim beyannamesindeki bazı projeler şöyle:

1- Asgari ücret 5000 TL olacak,

2- Ev hanımları işçi statüsünde emekli edilerek 1500 TL maaşa bağlanacak,

3- Her Türk vatandaşına 1000 TL vatandaşlık maaşı verilecek,

4- Doğum yapan her anneye 15000 TL doğum ikramiyesi verilecek,

5- Reşit olana kadar her çocuk için 250 TL çocuk maaşı

verilecek,

6- Maliyet fiyatına, 20 yıl vadeli, faizsiz ev kredisi verilecek,

7- Gençlere faizsiz, uzun vadeli evlenme kredisi verilecek,

8- Üniversite sınavları kaldırılacak,

9- 30 yaş altı beklemede olan öğrenciler hızlandırılmış eğitimle mezun edilerek işe alınacak,

10- Mezun olan tüm gençlere iş imkanı devlet garantisindedir.

Her mezun işe alınacak. Kadro problemi kalmayacak,

11- İstihdam vergileri alınmayacak ve emeklilerin maaşlarından

yapılan kesintiler maaşlara ilave edilecek,

12- Emeklilerin maaşları en az asgari ücret seviyesine yükseltilecek,

13- Kimsesiz yaşlılara maaş bağlanacak,

14- Şehit yakınlarının, dulların, yetimlerin maaşlarından kesinti yapılmayacak,

15- 8,5 milyon engelli vatandaş maaşa bağlanacak. Onların

vatandaşlık maaşı 1500 TL olacak

16- Geliri belli bir miktarın altındaki kesimden vergi alınmayacak,

17- Çiftçiden vergi alınmayacak ve emeklilik hakkı tanınacak,

18- Tarım kesimine avans verilecek,

19- Tarım mamullerinin yetiştirilmesinde masrafların tamamını ilk beş yıl devlet karşılayacak,

20- Tarım ürünlerinin üretim maliyeti 5 yıl boyunca tamamen devlet tarafından karşılanacak (tohum, gübre, enerji yani elektrik),

21- Tarım ürünlerine devlet pazarlama garantisi verecek,

22- Nakliyecilere 0 faizli uzun vadeli kredi verilecek,

23- Sanayiciye 0 faizli uzun vadeli kredi verilecek,

24- Alevi vatandaşlarımızın CEMEVLERİ, devlet tarafından ibadethane olarak kabul edilecek,

25- Cemevlerinde vazife gören dedeler maaşa bağlanacak,

26- Cemevlerinin arsaları hazine arazilerinden verilerek, bedava temin edilecektir

Peki bu projelere kaynak nasıl bulunacak? Dr. Abdullah Terzi kaynaklarını da şu şekilde açıkladı.

MİLLİ EKONOMİ MODELİ'NDE KAYNAKLAR

1- GSMH’nın karşılığında para basılması:

Yıllık gelirimiz 2 trilyon TL

2- Yer altı kaynaklarımız karşılığı para basılması:

3 katrilyon dolar değerindeki yer altı kaynağımızın, her

sene 2 trilyon dolarını senyorajı kullanarak bassak,

2 trilyon X 3.0 TL= Yaklaşık 6 trilyon TL

3- Vergiler: 500 milyar TL

4- Enerji girdileri: 75 milyar dolarlık enerji kaynağı

225 milyar TL eder.

Toplam girdimiz = 8 trilyon 725 milyar TL’dir.

PROJELERE BAKARSAK:

20 milyon asgari ücretliye asgari ücret 5000 TL

20 milyon X 5000 TL=100 milyar TL ayda

100 milyar TL X 12=1.2 trilyon TL yılda

20 milyon ev hanımına 1500 TL maaş

20 milyon X 1500 TL=30 milyar TL ayda

30 milyar TL X 12=360 milyar TL yılda

TOPLAM: 1.2+0,36= 1.56 trilyon TL