AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Rize Cumhuriyet Meydanındaki mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasından önce söz alan AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı konuşmasında, “Ak Parti sizi hiçbir zaman mahçup etmedi, yıllardır kronikleşen sorunlara cesaretle el attı çözüm iradesi ortaya koydu. Başörtüsü probleminden, imamhatip mağduriyetine, ekonomik iflastan, paraların sıfırlarının atılmasına, hastanelerden okullara, yollardan havalimanlarına kadar adeta soruna dönüşmüş her noktaya büyük yüreklilikle temas etti. İlk seçilmiş Cumhurbaşkanı Rizeli oldu, inşallah ilk devlet başkanı da Rizeli olacak” dedi.

PROJELERDE ÖNEMLİ GELİŞMELER

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, mitingde yapmış olduğu konuşmada, “30 Marttan bu yana geçen süre içerisinde birlik ve beraberliğimiz pekiştirerek bu günlere geldik. 10 Numara adını verdiğimiz projelerimizin masa başı çalışmalarını bitirmiş bulunmaktayız. Önümüzdeki günlerde bunların bir bir temellerini atacağız. Kışın zor şartlarını geride bıraktık. Yeni asfalt tesisimizle yollarımız asfaltlayacağız. Timya Vadisi’ne başladık, hafriyat çalışmaları devam ediyor. Rize Sahil projesinin çalışmaları bu hafta içerisinde başlayacaktır. Önümüzdeki ay içerisinde Cumhuriyet Meydanı projesine başlıyoruz. Rize’nin doğasına yakışacak, vatandaşlarımızın vakitlerinin hoşça geçireceği Isırlık’taki çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Teleferiği de önümüzdeki günlerde kurmaya başlayacağız” dedi.

MİLLETİN OYLARIYLA CUMHURBAŞKANI

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı ve Ak Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, “Ak Parti kadroları şapkayı  alıp gitmedi, paltoyu alıp kaçmadı. Üzerindeki Rize beziyle milletin hukukunu korudu kolladı, o zaman milletin Cumhurbaşkanını millet seçecek dedi. Siz gücünüzle 2014 10 Ağustos’unda muhtar bile olamaz denen kişiyi Cumhurbaşkanı seçtiniz. Helal olsun size” dedi.

DAVUTOĞLU VE EŞİ SARE DAVUTOĞLU VATANDAŞLARI SELAMLADI.

Başbakan Davutoğlu Rize'ye geldi AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin'de düzenlenen mitingin ardından helikopterle saat 17.35'te Rize'ye geldi. Rize Riport Liman sahasına inen helikopterdeki Davutoğlu'nu, Vali Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ve öteki yetkililer karşıladı.

"Bağrından Kaçkarlar gibi başı dik lider çıkaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çıkaran Rize'ye selam olsun. Böyle evlat yetiştiren Tenzile anneye ve kaptan Ahmet amcaya selam olsun, rahmet olsun” diye başlayan Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sıralarken, 'Kılıçdaroğlu başarı öyküsünden bahsediyor, nerede başarı hikâyen? Kılıçdaroğlu' Gelsin başarı öyküsünü Tenzile ananın evladında görsün. 28 Şubat'ta Kılıçdaroğlu kendi küçük binasında yaşarken Cumhurbaşkanımız o zaman bir şiir okudu diye hapishaneye gönderdiler. Kaçkar'ı arkasına almış, Fırtına deresinin rüzgarını solumuş, Karadeniz'in dalgalarından çıkmış birini durdurmak mümkün mü ?" dedi.

Kendisine gösterilen sevgiden, ilgiden dolayı teşekkür eden Davutoğlu, "Rize ayaktaysa Karadeniz ayaktadır, Karadeniz ayaktaysa, coşkuluysa Türkiye coşkuludur" dedi. Yeni başladıkları seçim kampanyasında gittikleri her yerde büyük coşkuyla karşılandıklarını vurgulayan Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, dava arkadaşımız, kurucu genel başkanımız, liderimiz ne kadar Rizeli ise o kadar Konyalıdır. Ben de ne kadar Konyalı isem o kadar Rizeliyim. Bilin ki yüreğimizin her bir köşesinde vatanımızın bir köşesi var. Ama bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızla olan dava arkadaşlığımız vesilesiyle yüreğimizin bir yarısı Konya'da ise diğer yarısı hep Rize'de olacak" ifadelerini kullandı.

RİZELİ AHMET'E HEDİYE VERECEK MİSİNİZ?

'Damadım Rizeli, torunum Rizeli. Bende torun tarafından Rizeliyim. Şimdi Rizeli Ahmet'i bağrınıza basacak mısınız' Rizeli Ahmet'e, Cumhurbaşkanımıza yüzde 80'le verdiğiniz hediye gibi bir hediye verecek misiniz?” diye sordu. Davutoğlu, ardından da kalabalığa karanfil attı, milletvekili adayları ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na mitingde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Gümrük ve Ticaret bakanı Nurettin Canikli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Milletvekilli ve Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı, Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Ak Parti Rize Milletvekili Adayları Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Rize 'nin Eski Milletvekilleri ve yeni milletvekili adayları, Ak Parti ilçe ve belediye başkanları eşlik etti.

YÜZDE 85 DEMEYE VAR MISINIZ?

Rizelilerin ders vermeyi çok iyi bildiğini belirterek alandakilere, "Bir kere daha ders vermeye var mısınız" diye sordu. Alandakilerin "Evet" yanıtı üzerine Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı seçiminde birinci oldunuz. İnşallah 7 Haziran'da da birinci olmaya, 'yüzde 85' demeye var mısınız" diye seslendi. Alandakilerin coşkulu yanıtı üzerine Başbakan Davutoğlu, "Rizeli alçakla sesle konuşmaz ki Rizeli haykırır" dedi.

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birinci oldunuz. 7 Haziran’da birinci olmaya var mısınız?" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hemşehrilerinden yine 3-0 beklediğini ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu meydanın selamını yarın kendisine Milli Güvenlik Kurulu'nda ileteceğim" dedi.

HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Havalimanıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, “Rize-Artvin bölgesel havaalanının fizibiletisini hazırladık. Ordu-Giresun havaalanı gibi denizin üstüne yapılacak. ÇED raporu sonrası ilk kazmayı vuracağız” dedi.

OVİT TÜNELİ, GÜNEY ÇEVRE YOLU VE İKİZDERE YOLU

Ovit Tüneli’ne değinen Başbakan Davutoğlu, " Şimdi biz çift tüplü tünelleri Ovit'e, Rize'ye kazandırıyoruz" yatırımları vatandaşlara anlattı. Davutoğlu, 13 yıllık AK Parti iktidarında toplam çaya verdikleri desteğin 1.3 milyar, toplam çay alımının ise 4.6 milyar olarak gerçekleştiğini hatırlattı. Başbakan Davutoğlu, yapımı devam eden Rize Güney Çevre Yolu ve İkizdere Yolu’nun en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

SEN BİZE REİSİN EMANETİSİN' PANKARTI AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dev posteri ile 'Haydi Rize Başkan'ına sahip çık' pankartlarının bulunduğu miting alanında, 'Sen Bize Reisin Emanetisin' yazılı bir pankart dikkat çekti. Davutoğlu miting alanına gelmeden önce kalabalık uzun bir süre 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları attı. AK Parti Gençlik Kolları üyeleri ise alanda 'Tarih: 7 Haziran, Ders: Yeni Türkiye, Hoca: Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu yazılı pankart açtı.