Ankara´da mimarlık yapan Cem Kazmaz´ın davetlisi olarak Çayeli ilçesine gelen Cuntz, Ardeşen ilçesine bağlı Tunca Belde Belediye Başkanı Ahmet Topal´ı makamında ziyaret ederek kendisiyle bir süre sohbet etti.     

Topal, beldelerine gelen ilk büyükelçi olan Cuntz´un kendilerini onurlandırdığını ve ziyaretten memnun kaldıklarını söyledi. 

Türkiye´nin AB üyeliği konusunda Almanya´dan destek beklediklerini ifade eden Topal, ´´Türkiye´nin AB üyeliği konusunda Fransa gibi düşünmediğiniz için memnunuz. Üyelik için bize destek vereceğinizi umuyorum´´ dedi.   

Büyükelçi Cuntz da Almanya´da yaşayan Türklerin çokluğunun Türkiye ile aralarındaki iyi ilişkilerin bir göstergesi olduğunu ifade ederek, AB üyeliği için Türkiye´ye destek verdiklerini söyledi.   

Doğayı sevdiğini, bu nedenle bölgeyi çok beğendiğini dile getiren Cuntz, bu güzel doğanın korunmasının önemli olduğunu vurguladı.    

Daha sonra Başkan Topal, Cuntz´a evinde yöresel yemeklerden ikram etti. Cuntz, ardından Tunca Merkez Camisi´ni gezdi. Topal ve Cuntz, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.