Rize’de seçim havası yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı.

Rize’de Ak Parti ve MHP aday adaylarını açıklayıp çalışmalara başladılar. Ana Muhalefet partisi olan CHP ise henüz bu seçim yarışına dahil olamadı. CHP’li yetkililerin Rize’de yarışa dahil olabilmek için aday bulma çalışmaları devam ederken gündeme Rize üniversitesi eski rektörü Arif Yılmaz’ın ismi düştü.

CHP ARİF YILMAZ’A ADAYLIK TEKLİFİ İLE GİTTİ

CHP yetkililerinin Rize için aday bulma çalışmalarındaki yeni isim Rize Üniversitesi Eski rektörü Arif Yılmaz oldu. Arif Yılmaz’ın yakın çevresinden alınan bilgiye göre CHP Genel Merkezi tarafından aranan ve adaylık teklif edilen Arif Yılmaz bu adaylık teklifine hiç sıcak bakmamış yapılan iki görüşmede de red cevabı vermiş. Arif Yılmaz olaylı bir şekilde rektörlükten ayrıldıktan sonra İstanbul’daki aile şirketinin başına geçmiş yoğun bir iş temposuna girmişti. Aile bireyleri ve Arif Yılmaz’ın kardeşleri Yılmaz’ın siyasete girmesini kesinlikle istemediklerini her fırsatta dile getiriyorlar.

ARİF YILMAZ CHP’Yİ KABUL ETMEDİ

CHP ile iki kez görüşüldüğünü belirten Arif Yılmaz iki görüşmeye de olumsuz cevap vermiş. CHP’den gelen bu teklif dolayısıyla şaşkınlığını yakın çevresinde dile getirmişti. “Siyasi anlayış olarak CHP ile çok farklı yerdeyiz.” diyen Yılmaz “İşime yoğunlaşmak istiyorum” diye gelen tüm teklifleri geri çevirmiş.

MHP TEKZİP YAYINLADI


Bu gün Rize’de bir yerel gazetenin “MHP ve CHP Arif Yılmaz’a teklif getirdi” haberine MHP Rize il sekreteri Lale Parıltı bir tekzip yayınlayarak bu haberi yalanladı. “Bu dönemde ve hiç bir zaman Sayın Prof.Dr.Arif Yılmaz'a ne MHP Rize İl Teşkilatımız ne de Genel Merkezimiz tarafından herhangi bir Milletvekilliği teklifi ne Rize için nede başka bir ilimiz için kesinlikle götürülmemiştir. Kaldı ki MHP'nin Yetkili Organlarının adaylık başvuruları başlamadan, resmi prosedür işlemeden kimseye adaylık teklifi götürmesi bu yönde teklifte bulunması da söz konusu değildir” diye açıklama yapan MHP yetkililerini Arif Yılmaz’ın yakın çevresi doğrularken, Arif Yılmaz’a Sadece iki kez CHP’den milletvekilliği adaylığı teklif edildiğini söylediler.