CHP Rize Gençlik Kolları İl Başkanı Kemal Özgür Kahraman, halkın büyük tepkisini çeken Yeşil Yol Projesi'ni görüşmek üzerene Rize Valisi Ersin Yazıcı’yı ziyaret etti.

 

Yeşil Yol projesinden duydukları tedirginlikleri Rize Valisi ile paylaşan CHP'li gençler, "bu proje ile beraber yaylalarımızın imar rantına açılacağını, sermayesi olanın bölgeye oteller açıp yaylaların yayla olmaktan çıkacağını ve bu projeyle beraber gelecek nesillerin yayla ve doğadan habersiz egzoz dumanları içinde yaşacaklarını" söyledi.

 

HİÇBİR EKONOMİ İNSAN YAŞAMINDAN DAHA DEĞERLİ DEĞİL

Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede projenin ekonomiye fayda sağlayacağından bahseden Rize Valisi'ne CHP'li gençler “Hiçbir ekonomi insan yaşamından daha değerli değildir” cevabını verdi.

 

Ayrıca bu projenin şehir merkezlerinde ekonomiye zarar vereceğini söyleyen gençler, turistler şehir merkezlerine uğramadan Samsun Yeşil Yol başlangıcından girip Artvin çıkışından çıkıp gideceklerini böylelikle şehir merkezlerinin turist ekonomisinden faydalanamayacağını söyledi.

 

VALİ GARANTİ VEREMEDİ

 

Yaylalara insanların patika yollardan geçmek için çıktığını yaylalarda tesislerin, otellerin, benzin istasyonlarının ve baz istasyonlarının olmadığı için çıktığını belirten CHP'li  gençler, “Biz yola karşı değiliz bu ülkede taşın üstüne taş koyana minnet borcumuz var ancak biz bu projenin bittikten sonraki halinden tedirginlik duyuyoruz” dedi.

 

Bunun üzerine bu konuda garanti veremeyeceğini söyleyen Vali Ersin Yazıcı “Bireysel olarak böyle şeylerin olmasına karşıyım ve istemem ancak devlet bir karar alır bu dedikleriniz olabilir bunun garantisi yok” dedi.

 

RİZE'NİN YAYLALARI 'UZUN GÖL' OLMASIN

 

CHP gençliği Trabzon’da bulunan Uzun Göl örneğini vererek “ Rizemizin el değmemiş yaylaları Uzun Göl gibi olmasın” dedi. Uzun Göl’de biçimli biçimsiz otelleşmenin tesisleşmenin yapıldığını bölge insanından ziyade sermayesi olanın otel açıp doğa rantı elde ettiğini ve Uzun Göl’ün hiçbir anlamı kalmadığını normal bir şehir merkezi haline geldiğini söyledi.

 

BİZ İKNA OLMADIK

 

Görüşmenin ardından ikna olmadıklarını söyleyen CHP Rize Gençlik Kolları İl Başkanı Kemal Özgür Kahraman, "Gönül isterdi ki bu görüşmenin ardından Sayın Valimiz bize projenin ardından doğanın aynı kalabileceğini yaylalarda imarların olmayacağının garantisinin verebilmesiydi. Ancak görünen o ki bu projeyle beraber 2600 km’lik Yeşil Yol üzerine benzin istasyonlarının açılacağı baz istasyonlarının kurulacağı ve doğa tahribatının önüne geçilemeyeceğidir" dedi