Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 günlük Rize programı için bugün Cuma Namazı öncesinde helikopterle Trabzon’dan Rize’ye geldi.

Trabzon Havalimanı’nda kendisini bekleyen kalabalığa hitap ettikten sonra Erdoğan, helikopterle Rize’ye geçti. Erdoğan’ı taşıyan helikopter Riport Rize Limanı sahasına inerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan buradan Sahil Camisi’ne geldi. Sevgi gösterileri ile karşılanan Erdoğan, Cuma namazı öncesinde şehitler için düzenlen mevlitte Kuran-ı Kerim’den bir sure okudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’ye gelişi öncesinde kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan’ın gideceği Sahil Camisi’ne giden tüm yollar polis bariyerleri ve park ettirilen kamyon ve otobüslerle kapatıldı. Cami çevresine girmek isteyen gazeteciler ve vatandaşlar aramadan geçirildi. Çevredeki binalara da keskin nişancılar yerleştirildi.



Bu arada, Cumhurbaşkanı’na, bir evin balkonuna asılan bir pankartla ‘Muhlama’ daveti geldi. Sahil Cami’nin yanındaki Nalkıran Apartmanı’nın 4’üncü katında bulunan Enver Nalkıran’a ait dairenin balkonuna, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız, sizi evime muhlama yemeye davet ediyorum’ yazılı pankart asıldı.