Mümtaz Sinan'ın  aday adaylık başvuru dosyasını İl başkanı Muhammed Avcı  teslim aldı.

Mümtaz Sinan başvuru sırasında yaptığı konuşmasında :Yıllarca sürdürdüğüm siyasi hayatıma 2014 yılı Mart Ay'ından itibaren kısa bir süre ara verdikten sonra kaldığımız yerden devam etmek üzere 10 Şubat 2015 tarihi itibariyle Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığındaki müşavirlik görevimden istifa ederek,7 Haziran 2015 Milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olarak siyasi hayata dönmek üzere istifa etmiş bulunmaktayım.Siyasiler çalışmalarında Teşkilatın  her kademesinde görev yapan bir kişi olarak sokakların dilini bilen sıkıntıları dertleri birebir yaşayan ve siyasi hayatında hep Teşkilatı esas alan ve teşkilat disiplini içinde siyaset yapan biri olarak çıktığım bu yolda dava arkadaşlarımın gücünün yanımda olacağından kuşkum ve şüphem yoktur. Bütün Rize'nin hizmetkarı olmak için yola çıktım.Adaylığımızın başta şahsım, ailem, hemşehrilerim, partimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum.Çıktığımız bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun bütün  hemşehrilerimin dualarını ve desteklerini bekliyorum. Bütün hemşehrilerime en kalbi muhabbetlerimle saygılar sunarım" dedi.

İl Başkanı Muhammed Avcı ise yaptığı konuşmada :"Uzun yıllar partimizde değişik kademelerde görev görev yapmış  Mümtaz Bey'in Milletvekilliği aday adaylık müracaatını bugün almış bulunuyoruz.Cenabı Allah çıkmış olduğu bu yolda Mümtaz Bey'e başarılar nasip eylesin. Ben  vermiş olduğu bu kararın hem partimize hem  de ilimize başarılar getirmesini yüce Allahtan niyaz ediyor, kendisine de başarılar diliyorum. Hayırlı olsun" dedi.

Mümtaz Sinan'ın Özgeçmişi:
        1967 yılında Rize Ardeşen Sinan Köyü'nde doğdum. İlkokulu kendi köyümde, ortaokulu Ardeşen Ortaokulu'nda, liseyi Rize Ticaret Lisesi'nde tamamladım.  Lisans eğitimimi Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bölümü'nde, yüksek lisans eğitimimi ise Konya Selçuk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladım. 

         1991 yılında çok sevdiğim siyasi hayatıma Refah Partisi ilçe sekreteri olarak başladım.

         1994 yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi seçildim. Ardından Ardeşen Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev aldım.1991- 1994 yılları arasında yine özel bir çay fabrikasında imalat müdürü olarak çalıştım.

         1997 yılında Fazilet Partisi Kurucu İlçe Başkanı ve İl Yönetin Kurulu Üyesi oldum.2000 Yılında yeni kurulan Ak Parti Kurucu İlçe Başkanı oldum. 

         18 Ağustos 2002 Tarihinden  29 mart 2014 tarihine kadar Ardeşen Belediyesinde yaklaşık 12 yıl aralıksız Ak Partiden belediye başkanı olarak görev yaptım. 

         1990 yılından beri birçok sivil toplum kuruluşlarının kurucusu yöneticisi ve üyesi oldum.Yerel yayın yapan bir tv kurucusu ve yöneticiliğini  yaptım.

         10 yıl Artvin Rize belediyeler birliği (ARRİKAB) Başkanlığını yaptım. 2004-2014 Türkiye Belediyeler Birliği Meclis üyeliği yaptım.

         2004-2014 yılları arasında Karadeniz belediyeler birliğinde meclis üyesi ve yönetim kurulu üyesi olarak çalıştım Türkiye Kano Federasyonu yönetim Kurulu üyesi ve Asbaşkanlığını 2005 yılından beri sürdürmekteyim

        Türkiye İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği(İLESAM) Üyesiyim

        Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) Kurucusu ve üyesiyim

       Ardeşenspor yönetim kurulu üyesiyim.Ardeşen Gençlik Spor Külübü yönetim kurulu üyesiyim.İlgi alanım siyaset ve siyasetle ilgili olan herşey. Evliyim  Sümeyye, Muhammet Fatih, Mehmet Akif, Ahmet Yasin olmak üzere  dört çocuk babasıyım.