19, 20 ve 21. dönem Rize Milletvekili Ahmet Kabil İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize ziyaretinde yaşanan olayların ardından gazeteci yazar İsmail Saymaz'ın Sözcü gazetesindeki köşesinde 'ERDOĞAN'IN RİZE'YE SOKULMADIĞI GÜN' başlıklı yazısında 2 Kasım 2002 de miting yapmak için Rize'ye geldiği bu ziyareti esnasında Rize'ye girişinin yollara çekilen kamyonlarla engellenmeye çalışıldığı iddialarını dönemin AK Parti İl Başkanı Hasan Karal'ın açıklamalarına dayandırarak anlatmıştı. 

Hasan Bey kendi olmasını arzu ettiği ve birçok hayali yanlış kurgudan oluşturmuş.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan dönemim ANAP Rize Milletvekili Ahmet Kabil bu ortaya atılan idialarla ilgil HAsan Karal'ı suçlayarak 'Hasan Bey kendi olmasını arzu ettiği ve birçok hayali yanlış kurgudan oluştuğunu gördüm' dedi. Yazı da verilen bütün örneklerin gerçekle hiçbir alakası olmadığı söyleyen Kabil: "30 Mayıs 2021 günkü Sözcü gazetesindeki köşesin de gazeteci yazar İsmail Saymaz'ın “ERDOĞAN'IN RİZE'YE SOKULMADIĞI GÜN” başlığı ile bir yazı yer almıştır. Haberin kaynağı olarak eski Rize Milletvekili Hasan Karal’ın ifadelerinin değerlendirilmesidir. Yazı da verilen bütün örneklerin gerçekle hiçbir alakası olmadığı, yazının tamamının Hasan Bey kendi olmasını arzu ettiği ve birçok hayali yanlış kurgudan oluştuğunu gördüm.

Şöyle ki; Rize’de herkes bilir ki, kalabalık mitingler de Rize'nin için de park etmiş bütün araçlar, Dedeman Oteli’nden İyidere’ye doğru, Taşlıdere'den Çayeli’ne doğru yol kenarlarına park edilerek miting sahası oluşturmaya çalışılır. Bu uygulama bugün de böyledir günde aynıydı. Yazıda bu konu çarpıtılarak istismar edilerek ve abartılarak, sanki bilhassa yol kapatılmış 2002 seçimleri öncesi Sn. Erdoğan’ın Rize’ye girmesi engellenmiştir.

Ayrıca Sn. ERDOĞAN kendi ilçesi Güneysu’ya sokulmamış hatta İmam Hatip okuluna gitmek istemiş müdür kaçmış, buna kim inanır. Hayati Yazıcı'nın köyünde cenazeye katılmış, orada da terslenmiş ve hakaret edilmiş.

Mesut Yılmaz'ın köyün de hoş geldin denmemiş ve yüz geri edilmiş. Bu senaryonun enteresan tarafı bunların hepsi yalan yanlış, sonradan uydurma iddialardır.

Bunlar olduktan sonra 20 yılı aşkın bir süre geçti, Rize’de Hasan Bey'den başka bunlardan birini dahi ifade eden hiç kimse olmamıştır. Yazılı ve sosyal medya da dahi gündeme gelmemiştir. Hasan Karal Bey kendisi bir prestij tazeleyip, beni Rize'ye sokmadılar ama Sn. Cumhurbaşkanı’nı da Rize'ye sokmadılar diyerek, bir emsal arayışında olmuştur. Eski Başbakan Sayın Mesut Yılmaz'ı çirkin iftiralarla suçlayarak bütün bu olumsuzlukları onun ve ANAP’lıların yaptığını iddia etmiştir.

Bu iddialar doğru ise kendisine sormak lazım, peki seni Rize’ye sokmayanlar da ANAP’lılar mıydı? Senin tabirinle bir iki zibidi mi, sana engel oldu. Siz çok iyi biliyorsunuz ki Sn. Ahmet Mesut Yılmaz adil, tarafsız hiç ayrım yapmadan hizmet eden bir liderdi.

Hasan Karalı Mısıra okumaya Mesut Yılmaz gönderdi.

Rize’ye giremeyen tek milletvekilinin Hasan Karal olduğunu belirten Ahmet Kabil, Hasan Karalın okumak için Mısıra Mesut Yılmaz tarafından gönderildiğini belirtti. Yaptığı açıklamaların eski bir imam olarak Karal’a yakışmadığını belirten Kabil: “Mısır'da ilahiyat Fakültesi'ne gitmek istediğinde Sn. Mesut Yılmaz, Hasan Karal’ın kendisine ve partisine oy vermediğini bilerek Hasan Karal’ı Mısır'a gönderip okumasını sağladığı doğru değil midir?

Hasan Bey nafile kendine arkadaş arama. Rize’nin siyasi tarihinde milletvekilliği yaptığı iline giremeyen tek milletvekili sensin, iftiralarla yalan yanlış beyanlarla ölmüş Rizeli eski Başbakanı suçlayarak hiçbir yere varamazsın.

Üstelik milletvekilliği yapmış bir imam olarak sana yakışmıyor, senin tutarsız, mantıksız davranışlarını ve Sn. Mesut Yılmaz'a karşı kinini, nefretini, yalan yanlış uydurma söylemlerini kınıyorum" dedi.