Rize’de meydan düzenleme projesi tartışması sürerken eski belediye başkanı Halil Bakırcı projeye destek verdi. Proje bir bütündür bütününe bakmak lazım diyen Bakırcı, Atatürk heykelini burada kasti kaldıracak bir şey yoktur, zaten bu meydanda artık resmi törenlerin olmaması gerekiyor, her tören günü Rize trafiği her gün trafik sorunu büyüyen Rize’de birde bu alanda tören yapılınca sorun daha da artıyor açıklamasında bulundu. Rize valiliği önünde törenlerimizi yapacağımız kadar alanımız mevcuttur, heykeli buraya nakledebiliriz diyen bakırcı bunun tartışmasının neden yapıldığını anlayamıyorum, ortada bir kasıt yok, çok konuşulacak bir mesele değil, bir şeyleri tabulaştırmamak gerekir. Ben belediye başkanının da kasıtlı olarak Atatürk heykelini kaldırmak niyetinde olduğunu zannetmiyorum dedi.  Bakırcı gündem bulamayanlar gündem oluyorlar diyerek sözlerini sürdürdü

“ Rizeli üç kişiye rey veriyor, Recep, Tayyip, Erdoğan  “
Yaklaşan 1 Kasım seçimleri ilgilide konuşan Bakırcı AK Parti’nin tekrar tek başına iktidara gelebileceğine inandığını belirterek, kimse kendisini başka bir yerde görmesin, Rizeli üç kişiye rey veriyor, Recep, Tayyip, Erdoğan. Onun gösterdiği 3 isim seçiliyor, bunun daha ötesi berisi yok.  Tüm mesele AK Parti teşkilatının bu isme layık olacak şekilde çalışma yapmasıdır, insanlarla beraber olmak,  tepeden bakmamak, nasıl olsa ben seçiliyorum,  onu oradan al buraya koy, onu ez, bunları yapmamak lazım, Rize’ye ve Rizeliye hizmet etmek gerekir. Arkadaşlarımızda bunu ediyor, şahsıma da bu anlamda bir şey yapmak düşerse buradayım her zamanda partimin yanındayım, yanında olmaya devam edeceğim dedi.

Rize’deki diğer partilerin adaylarını da değerlendiren Bakırcı, özellikle CHP’de bir değişim oldu. O arkadaşımızı hayret ettim başka bir partiden neden aday olmadı diye belki zaman veya zemin bulmadı dedi.