CHP Rize Milletvekili Adayı Kenan Bıyık, çay üreticisinin en büyük düşmanının kaçak çay olduğunu belirterek, Rize Milletvekili olarak çay kaçakçılığını bitireceğinin sözünü verdi.

AKP hükümetlerinin çay kaçakçılığı ile etkili bir mücadele ortaya koyamadığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Milletvekili Adayı Kenan Bıyık, Rizeli çay üreticilerinden kaçak çayın kökünü kazımak için destek istedi.
Rize'de yaklaşık 130 bin ailenin çay tarımı yaptığını ifade eden Bıyık, "CHP döneminde getirilen ve Rize'nin makus talihini yenmesini sağlayan Allah'ın bahşettiği bu nimet, uygulanan yanlış çay politikaları ve kötü yönetim nedeniyle üreticiler için külfete dönüştürülmüştür." dedi.

RİZE'NİN EN BÜYÜK DÜŞMANI KAÇAK ÇAY

CHP Rize Milletvekili Adayı Kenan Bıyık, "Yanlış çay politikalarına bir de kaçak çayla mücadelenin yetersizliği eklenince, çay üreticileri artık çaydan ümidini keser vaziyete getirilmiştir. CHP iktidarında çay yeniden Rize'nin umudu haline gelecek. Rize Milletvekili olarak, kaçak çayın kökünü kazıyacağım; bunun sözünü veriyorum." diye konuştu.