23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesi adayların İstanbul’da yaşayan gurbetçilerin oyunu alma çalışmaları her platformda olduğu gibi sanat camiasında da sürüyor. Daha önce Karadeniz müziğinin ünlü isimlerinde İhsan Eş’in CHP adayı Ekrem İmamoğlu için yaptığı Ekrem İmamoğlu destanına Karadeniz müziğinin simge isimlerinden İsmail Türüt AK Parti adayı Binalı Yıldırım destanı ile cevap verdi.

İhsan Eş yazdığı destanda CHP ve Millet İttifakının adayı Ekrem İmamoğlu'nu; "Trabzon'un  evladı salladı istanbulu hekes tanıdı onu bu Ekrem İmamoğlu, çok dürüst mert adamdır en korktuğu haramdır, yalan dolanı sevmez sözleri açık nettur Ekrem gibi uşağa bu İstanbul hasrettur" sözleri ile ile anlattığı destanı kendi youtube hesabından paylaştı ve şu ana kadar 199.440 görüntülemeye ulaştı.

İsmail Türüt ise 23 Haziran İstanbul seçimleri içinyazdığı türküdeki 'Vatan aşkı kutsaldır değişir mi bir anda, hazır mısın İstanbul 23 Haziran'a? Karşınızda Binali İstanbul'un mimarı, mükemmel zirve yapmış siyasi itibarı' ifadeler büyük beğeni topladı. Kendi resmi youtube hesabından 13 Haziran'da paylaştığı türkü bu gün itibariyle 24.624 görüntülemeye ulaşmış durumda.