07 Haziran Pazar günü yapılan seçimde %18,89 oranıyla 37.110 oy alan Cumhuriyet Partisi'nde 1. sır adayı Kenan Bıyık seçim sonuçlarını ve seçim propaganda döneminde yaşanan durumu değerlendirdi. 

Kenan Bıyık yaptığı yazılı açıklamada Rize'de yaşanan seçim sürecinin eşit şartlarda yürütülmediğini belirterek, sivil toplum kuruluşlarının büyük bir çoğunluğu da iktidarla birlikte hareket ettiğini söyledi. 

Kenan Bıyık açıklamasında: "
7 Haziran seçimleri Rize'de eşit şartlarda gerçekleşmedi. CHP adayı olarak burada iktidar partisi ile yarışmadım. İktidarın acımasızca baskısı yanında sivil toplum kuruluşlarının büyük bir çoğunluğu da iktidarla birlikte hareket etti. Özellikle RTSO ve Rize Ziraat Odası tamamen yanlı ve kasıtlı beyanatlarıyla da AKP'nin arka bahçesi durumunda olmuştur. Randevu taleplerimizi cevapsız bırakan RTSO Başkanı, bizi kendilerini ziyaret etmemekle suçlamış, taraflı tutumunu partizanlık boyutuna taşımıştır. Rize Ziraat Odası Başkanı da TV'lerde iktidar partisinin mensubu gibi davranış ortaya koymuştur.

Son bir hafta da seçim, Cumhurbaşkanı ile Kenan Bıyık arasındaki yarışmış gibi gösterilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı'nı tarafsız olmaktan çıkarıp, Rize sokaklarında ve hatta köylere varıncaya kadar, 'Başkanına sahip çık, yoksa kefen giydirecekler' diye sesli anonslar yapılmıştır.

Yapılanlar, bir demokrasi ayıbıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Rizeli olması sebebiyle onur duyduğumuz biridir. Genel Başkan iken partisini sevmek zorunda değiliz, ancak ülkenin Cumhurbaşkanıdır ve o makama saygı duymak zorundayız.

Ben iki ay boyunca her yerde bunu söyledim ve yerel politikalarımızın yanında partimizin vaatlerini anlattım. Çok da umutluydum. Tüm anketlerimiz, son haftaya kadar kazanacağımız yönündeydi. Son hafta Türkiye'nin dört bir yanından Bakanlar, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanları, üst düzey bürokratlar; hemşehrilerimize inanılmaz baskılar uyguladı. Rize'nin üst düzeydeki mülki amirleri evlerde yaşlı insanları ziyaret adı altında, tamamen iktidar partisinin propagandasını yaptı. İslampaşa Mahallesinde yaşlı bir teyzenin anlattıkları, inanılır gibi değildi. Baskıyla kazanmayı mubah sayanlar, bir gün kaybedeceklerini bilmelidir.

Ben daha önce de üç kez seçime girdim. İktidar tarafından bu kadar baskının yapıldığına hiç şahit olmadım. Şimdi birileri çıkıp, 'Ne yaptık ki' diyebilir. Ben de 'Seçimi kazanmak uğruna her türlü gücü haksız şekilde kullandınız' derim. Kazanamadığım için bir şeylerin arkasına sığınıyor değilim. Yarın, gençlerimizin önünü kesmemek adına diyorum ki, Rize siyaseten zor bir yerdir ve bu olaylara hazırlıklı olarak mücadele etmeyi öğrensinler. Demokratik bir yarışta sandık sonucuna saygı duyuyorum ama seçmene yapılan baskıyı demokratik bulmuyorum. Bize oy veren yaklaşık 38 bin hemşehrimize gerçekleri bildirmek durumundayım.

Bizlere çok büyük destek veren örgütümüze, kadınlarımıza, gençlerimize ve yakın ilgisini gördüğümüz halkımıza sonsuz teşekkürlerimi iletir, mutlu yarınlar dilerim.