Mehmet Okumuş’un flaş açıklaması şöyle:

“Gördüğüm lüzum üzerine TBMM 25. Dönem Milletvekilli Genel Seçimleri’nde aday olmamaya karar verdim.Türkiye'mizin milli menfaatleri, halkımızın, genç ve gelecek nesillerimizin refahı için çok büyük bir önem oluşturan “Vizesiz Avrupa“ projemiz ve Türkiye'mizin yurt dışında tanıtımı ile ilgili tamamen kendi maddi imkanlarımla 5 yıldır sürdürmekte olduğum çalışmalarıma hiç durmadan devam edeceğim.

Uzun yıllar çalışmalarımı takip eden, manevi destek veren, ilgi ve teveccühün yanı sıra sevgilerini çalışmalarım ve şahsımdan esirgemeyen tüm Türk kamuoyuna, Rizeli hemşehrilerime, medya mensubu dostlarıma çok teşekkür ediyor, en kalbi saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Mevkiler, makamlar gelip geçici, faydalı işler yapmak, güzel dostluklar kurmak hayatta kalıcı...Rizeli genç bir kardeşimin sosyal medyada şahsıma yönelik yazdığı “Mehmet Okumuş Rizeli’nin gönül meclisine çoktan girdi bile! “yorumu benim için mevkilerin, makamların, onurların en büyüğü, en yücesidir !’’

ADI BAKANLIK İÇİN GEÇTI
Yurt dışında Türkiye’nin tanıtımı ve Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz dolaşım hakları ile ilgili yaptığı çalışmalarından dolayı “Müthiş Türk’’ lakabıyla tanınan Rizeli turizmci Mehmet Okumuş, 2011 genel seçimlerinde çok sıradışı bir seçim kampanyası ile Rize’den milletvekili a.adayı olmuştu. Mehmet Okumuş farklı projeleri, renkli ve vizyoner kişiliği ile ulusal ve yerel medyanın büyük ilgisini çekmiş, kamuoyunda tanınan ve sevilen bir kişi olmuştu. 25 Aralik 2013 tarihindeki kabine revizyonunda  Mehmet Okumuş’un ismi, Avrupa Birliği  veya Turizm Bakanı olarak kulislerde ve medyada yoğun bir şekilde konuşulmuş, ön plana çıkmıştı.

Mehmet Okumuş, 2011 genel seçimlerine “Parakrasi değil, demokrasi’’ söylemiyle  başlattığı adaylık sürecinde milletvekillerinin resmi çalışma ofislerinin seçildikleri il ve bölgelerde açılması projesini Türk siyaset tarihine sunan ilk kişi olmuştu. Mehmet Okumuş siyasette genc vizyon, halkın iradesi, demokratik vekalet sisteminin oluşturulması, siyasete bayanların katılımı gibi farklı proje ve söylemleri ile de kamuoyunun dikkatini üzerine çekmişti.