MHP Rize İl Başkanlığı Kongresi geniş bir katılım ile İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yapıldı. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu’nun Divan Başkanlığı yaptığı kongrede mevcut başkan Cem Kazmaz Milletvekili aday adayı olduğu için başkanlığa talip olmadı. Kongrede Serkan Birben ve Hasan Şenkaya yarıştılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan kongrede partililer Andımızı da okudu. Kongrede aday olmayan MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz bir veda konuşması yaptı. Kazmaz konuşmasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde konferans vererek Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından plaket ile ödüllendirilen Şevfki Yılmaz’ı ve Üniversite yönetimini eleştirdi. Kazmaz konuşmasında, “İsmini biz Rize Üniversitesi olarak söylüyoruz. Tesçilli bir Atatürk düşmanı çıkmış, Atatürk’e suikast girişiminde bulunmuş katil adaylarının isimlerini Rize’de sokaklara vermiş bir kişi çıkmış, tarafsız olması gereken, bilim yuvası olması gereken, Atatürkçü, aydın Türk gençleri yetiştirmesi gereken Üniversitede zehir saçıyor. İnanılmaz şeyler söylüyor. Sanki cennet ve cehennemin anahtarı kendi ellerinde, elinde bir cihaz var insanların imanını ölçüyor. Bizim iktidarımızda böyle tescilli Atatürk düşmanlarına geçit verilmeyecektir. Maalesef ülkemizi getirdikleri durum bu” şeklinde konuştu.

317 delegenin oy kullandığı seçimlerde Serkan Birben 316 oy oranı ile 6 oy alan rakibi Hasan Şen Kaya’yı geride bırakarak MHP Rize İl Başkanlığına seçildi. Bir oy ise geçersiz sayıldı.