Mümtaz Sinan'ın konuyla ilgili basın açıklaması şöyle;

Saygıdeğer  hemşehrilerim , Basınımızın değerli mensupları

Yıllarca sürdürdüğüm siyasi hayatıma 2014 yılı Mart Ay'ından itibaren kısa bir sür ara verdikten sonra Kaldığımız yerden devam etmek üzere  7 Haziran 2015 Milletvekilliği Seçimlerinde  Ak Parti Rize milletvekili aday Adayı olarak tekrar siyasi hayata dönmek üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı müşavirliği görevimden  istifa  etmiş bulunmaktayım

25 Yıllık siyasî hayatıma devam kararı alırken istişare ettiğim teşkilat mensuplarımızın, sivil toplum Örgütleri  ve  kanaat  önderlerimizin  teşvikleri ve talepleri kararımda çok etkili olmuştur. Şahsıma  duyulan   güven ve gösterilen  vefa sebebiyle tüm teşkilat mensubu kardeşlerime  ve sivil toplum örgütü mensuplarına  ve dava arkadaşlarıma teşekkür ederim.
          
Çeyrek  asırdır  partimin emrinde ve milletimin hizmetinde oldum.  Allah nasıp eder milletvekili seçilirsem 12 yılı Aşkın bir süre Ardeşen ki  hemşehrilerime   yapmış  olduğum hizmetlerimi alan genişleterek bütün Rize'nin  hizmetkari  olmak için yola çıktım. Adaylığımızın başta şahsım, ailem,  hemşehrilerim,  partimiz ve ülkemiz için hayırlı Olmasını Allah tan temenni ediyorum.
       
Teşkilatın her kademesinde görev yapan bir kişi olarak,  sokakların dilini bilen, sıkıntıları ve dertleri birebir yaşayan ve siyasi hayatında hep  teşkilatı  esas alan ve teşkilat disiplini içinde siyaset yapan bir kardeşiniz olarak çıktığım bu yolda dava Arkadaşlarımın Gücünün Yanımda olacağına inancım tamdır. Kimilerinin siyaseti ikbal ve istikbal aracı olarak gördüğü zaman bizler hizmet aracı hatta dava olarak gördüğümüz siyasi hayatımızda hesap adamı olmadan hasbi olmaya gayret ettim,  liderimizin  tavsiyeleri doğrultusunda yolunda  hareket ettim. Ayrıca yıllardır yol arkadaşlığı yaptığımız eski bakanımız çaykur genel müdürü sayın İmdat Sütlüoğlu’nun  aday  olmaması aday adaylığı  kararımda etkili olmuştur.

Hizmet ve dava uğruna Çıktığımız bu yolda  Allah yar ve yardımcımız olsun. 
       
Bütün  hemşehrilerimin dualarını ve desteklerini bekliyorum 

Saygıdeğer  hemşehrilerime  kalbi muhabbetlerimle saygılar sunarım 
 
Mümtaz  Sinan
Ak Parti Kurucu İlçe Başkanı
Ardeşen Eski  Belediye Başkanı