Hikmet Ayar ve İlyas Gör'ün ardından İl Genel Meclisi eski Başkanı Rahmi Metin AK Parti Rize İl Başkanlığına gelerek resmi başvuruda bulundu.

Rahmi Metin'in aday adaylık başvuru dosyasını İl başkanı Muhammed Avcı  teslim aldı.Rahmi Metin'e müracaatı sırasında ailesi eşlik etti.

Rahmi Metin aday adaylık müracaatı sırasında yaptığı konuşmada :" Üniversite Derneği Başkanlığı döneminde eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma ticaret alanından turizme kadar birçok alanda Rize'nin meselelerine vakıf olduk. Bu alanlarla ilgili fikir ürettik girişimlerde bulunduk.2004-2014 yılları arasında İl Genel Meclis  üyeliği yaptım. Bunun ilk 7 yılını Meclis Başkanı olarak geçirdim.Bu süre içerisinde Rize'nin birçok köyünü mahallesini, ilçesini tanıma şansı bulduk.İlçelerimize,köylerimize elimizden geldiğince hizmet ettik. Onların dertlerine ortak olduk.Bu tecrübelerimize istinaden değişen dünya ve Türkiye gerçeklerine uygun bir Rize vizyonu oluşturmak 2023 Türkiye'sine Rize'yide hazırlayabilme adına görev  almaya talibim.Bugün Haziran 2015 Genel seçimleri için AK Parti'den Rize Milletvekili aday adaylığım için dosyamı sayın başkanımıza teslim ediyorum. Eğer halkımızda hayırlı olacaksa 4-5 yıl sonra aynı samimiyet ve teveccühle Rize sokaklarında dolaşabileceksem Allah nasip etsin. Rize'me Türkiye'ye hizmet etmeme vesile olmayacaksa da Mevlam nasip etmesin.Tüm duam budur" dedi.

İl Başkanı Muhammed Avcı ise yaptığı konuşmada :"Uzun yıllar teşkilatlarımızda görev yapmış Rahmi Bey'in Milletvekilliği aday adaylık başvurusunu bugün almış bulunuyoruz.Cenabı Allah çıkmış olduğu bu yolda Rahmi Bey'e başarılar nasip eylesin. Ben  vermiş olduğu bu kararın hem partimize hem  de ilimize başarılar getirmesini yüce Allahtan niyaz ediyor, kendisine de başarılar diliyorum" dedi.
 
Rahmi Metin Özgeçmişi:

26 Kasım 1969 tarihinde  Rize İli Merkez İlçede doğmuştur. İlk ve Orta öğretimini Rize'de tamamlamıştır . 1993 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olmuştur. 2012 – 2014 yılları arasında Erciyes Üniversitesinde Siyaset Felsefesi alanında Yüksek Lisans Tezini yapmıştır.

1993-2004 yılları arasında Rize'de özel bir dershanede Felsefe Grubu Öğretmenliği yapmış ve aynı zamanda ortağı olduğu dershanelerin Genel Müdürlük görevini yürütmüştür.

2004 yılında mahalli seçimlerde Ak Parti  İl Genel Meclis Üyesi seçilmiş ve 2009 yılına kadar Meclis Başkanlığı görevini yürütmüştür . 2009 mahalli seçimleriyle yeniden İl Genel Üyesi ve Meclis Başkanı seçilen Metin bu görevini 2011 yılına kadar sürdürmüştür . 2011 yılından 2014 yılına kadar meclis üyeliği devam etmiş.

Rize Üniversite Mezunları derneğinde  ( Rüder ) 3 dönem başkanlık etmiş. Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneğinde 2009-2014 yılları arasında başkanlık etmiştir.

Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucu üyesi ve Denetleme kurulunda üye olarak görev yapmakta , evli ve 4 çocuk babasıdır.